У Львові розшукують зелену мавпочку

17:05 9 березня 2024 р.

Фото до новини

З Домівки врятованих тварин утік її мешканець.

Про це повідомив керівник притулку "Домівка врятованих тварин" Орест Залипський, пише DailyLviv.com.

"Терміново!! Львів! Сьогодні з Домівки утік Шура (зелена мавпочка) Всім хто можливо знає місце знаходження чи десь бачив як він пробігав. Просимо терміново повідомити за номером: 0730000075",- йдеться в повідомленні.

Читайте також: У лісі біля Добротвора живуть муфлони, лами, поні, страус

Довідка

Зелена мавпа (Cercopithecus sabaeus). Цей вид мавп поширений в Західній Африці від Сенегалу – до річки Вольта, також інтродукований в Кабо-Верде і був завезений на острови Вест-Індії на суднах работорговців.

Зелена мавпа живе в сухих, запилених африканських саванах. Іноді їх називають ефіопськими мавпами, оскільки ці савани розташовані на заході Ефіопії. Однак вид поширений не тільки в Ефіопії, але і в інших африканських регіонах. Цікавою є «уніформа» цього виду.

«Зелені» «одягаються» строкато. Верхня частина тіла тварини забарвлена у оливковий, сріблясто-сірий або червонувато-зелений колір. Живіт – білий або жовтуватий. На голові яскрава «шапочка». Шкіра на животі з синім відтінком. Бакенбарди, брови і щоки – білі. Повіки рожеві. Лицьова частина, вуха, задні кінцівки і кінчик хвоста чорні. Дивно, як усі ці фарби поєднуються на невеличкому тілі тваринки – всього 46-66 см. при вазі 2,5-7 кг.

Читайте також: Як у Львові сьогодні ловили єнота (відео)

На Львівщині врятували з фронту понад 3800 домашніх тварин: яка їхня доля (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів