Трамп готується разом з Орбаном знову захищати юдеохристиянські цінності

08:25 27 квітня 2024 р.

Фото до новини

Дональд Трамп привітав конференцію націонал-консервативних груп CPAC Hungary.

Про це повідомило Польське радіо, пише DailyLviv.com.

«Після переобрання президентом Сполучених Штатів я буду тісно співпрацювати з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном», — оголосив кандидат у президенти США Дональд Трамп у п’ятницю, 26 квітня, у відеозверненні на конференції націонал-консервативних груп CPAC Hungary.

«Як президент я пишався тим, що працював з прем’єр-міністром Орбаном, до речі, чудовою людиною, щоб просувати цінності та інтереси наших двох націй», — сказав Дональд Трамп.

«Ми боролися з нелегальною імміграцією, захистили наші кордони, створили робочі місця, захистили наші традиції та наші юдео-християнські цінності», — додав він.

Трамп особисто не з’явився на заході в Будапешті, але з’явилися кілька конгресменів-республіканців.

Угорський уряд розраховує на перемогу Трампа на листопадових виборах президента США. Орбан, який зустрічався з ним у Флориді в березні, неодноразово заявляв, що, якби Трамп очолив адміністрацію у Вашингтоні в лютому 2022 року, російського вторгнення в Україну не було б.

«У разі сприятливих результатів на червневих виборах до Європарламенту та на президентських виборах у США, запланованих на листопад, буде шанс припинити війну в Україні до кінця року, — нещодавно заявив прем’єр-міністр Угорщини.

Офіційні відносини між Вашингтоном і Будапештом залишаються прохолодними. Адміністрація Джо Байдена критикувала — головним чином через свого посла в Будапешті — стан демократії в Угорщині та тісні відносини угорської влади з росією.

«Світовий порядок змінюється, і прогресивні ліберали вже відчувають небезпеку», — сказав Орбан у четвер, 25 квітня, на відкритті CPAC. Угорщина є консервативним островом в європейському океані, як додав Орбан, і прогресивних лібералів, і праве крило має перемогти на майбутніх виборах до Європейського парламенту та президентських виборах у США. 

CPAC — щорічна конференція, що проводиться в США, у якій беруть участь консервативні активісти з усієї країни з 1970-х років. В останні роки тут переважали прихильники Трампа. Зустрічі відбуваються і в інших країнах, зокрема — уже втретє — у столиці Угорщини.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів