Варшава вслід за Берліном продовжить тимчасовий захист українців без паспортів

21:31 26 квітня 2024 р.

Фото до новини

Українським біженцям продовжать тимчасовий захист у Польщі й не передаватимуть їх дані Україні.

Про це повідомляє DW, пише DailyLviv.com.

За словами керівника МВС Республіки Польща, Варшава продовжуватиме дію документів для перебування у Польщі тим українцям, в яких мине термін придатності паспортів.

Читайте такожНовий закон про громадянство ФРН схвалив бундестаг

Українським біженцям продовжать тимчасовий захист у Польщі й не передаватимуть їх дані Україні. Про це в ефірі TVN24 заявив голова міністерства внутрішніх справ Польщі Марчін Кєрвінський у четвер, 25 квітня.

"Ми знайдемо спосіб, щоб розв'язати цю проблему. Нам треба діяти мудро й раціонально. Всі речі, які стосуються українців у Польщі, прописані в законах. Ми продовжимо захист для українських біженців, який поки що діє лише до 30 червня. Ті, хто не матимуть паспортів, будуть підлягати тимчасовому захисту", - запевнив міністр.

Раніше міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна може допомогти Україні повернути військовозобов’язаних додому. "Я не здивований, що українська влада робить усе, щоб закликати громадян йти на фронт. У цих громадян є обов'язки перед державою", - казав глава польського міноборони.

Читайте такожПовернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості - Кулеба

Нагадаємо, у зв'язку з законом про мобілізацію міністерство закордонних справ України тимчасово призупинило надання консульських послуг чоловікам, котрі за віком підпадають під дію закону про мобілізацію. Виняток становлять послуги з оформлення документів для повернення в Україну. Також в українському уряді вирішили, що видавати паспорт громадянина України чи закордонний паспорт українським чоловікам будуть лише на території України.

Нещодавно Кабінет міністрів прийняв рішення щодо заборони видачі військовозобов'язаним чоловікам віком від 18 до 60 років закордонних паспортів за межами України. В паспортному столі пояснили, кого ця постанова не стосується.

Читайте такожКого з українців у Берліні залишать з недійсним паспортом

Виступ народного депутата Дмитра Разумкова на тему проведення мобілізації:

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів