Польський професор прокоментував політ російської ракети

20:06 26 березня 2024 р.

Фото до новини

Польща мала продемонструвати свою військову рішучість, вважає Пьотр Ґрохмальський.

Про це повідомило Польське радіо, пише DailyLviv.com. Збройні сили Польщі повинні були збити російську ракету, яка з'явилася у польському повітряному просторі, вважає професор Пьотр Ґрохмальський. За словами експерта з питань безпеки і оборони, такі рішучі дії дозволять зібрати докази порушення російською федерацією територіальної цілісності країни НАТО.

В ефірі Польського радіо 24 професор Пьотр Ґрохмальський наголосив, що в такій ситуації Польща має продемонструвати свою військову рішучість:

«Такий сигнал, що однозначно показує рішучість, є істотним. Не можна давати чіткий сигнал, що показує відсутність рішучості, і відсутність з нашого боку, адже російська сторона може так це сприймати, здатності до стримування у цьому ключовому вимірі. Ми маємо інфраструктуру, що дозволяє виявлення та ліквідацію [ракет – ред.], і ми повинні використовувати її».

У неділю о 4:23 ранку російська ракета, націлена на Україну, пролетіла над територією Польщі. Об’єкт увійшов у польський простір поблизу села Осердув Люблінського воєводства і пробув там 39 секунд. Упродовж усього польоту за ракетою спостерігали військові радари.

НАТО розглядає можливість збиття російських ракет на підльоті до повітряного простору країн-членів Альянсу. Для цього потрібна угода з Україною. Так вважає заступник міністра закордонних справ Польщі Анджей Шейна.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів