Посол Німеччини в Україні прибув до Львова

16:28 26 квітня 2024 р.

Фото до новини

Сьогодні до львівської мерії завітав Мартін Єґер, Надзвичайний і Повноважний Посол Німеччини в Україні. На зустрічі з міським головою Львова Андрієм Садовим обговорили подальшу співпрацю у сфері медицини, культури, економіки, освіти, а також розвиток муніципального партнерства.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Спершу Андрій Садовий подякував за підтримку і співпрацю уряду Німеччини та німецьким містам-побратимам Фрайбургу та Вюрцбургу. Саме ці міста надавали найбільшу медичну, соціальну та економічну підтримку Львову. Мер наголосив, що дуже важливо розвивати цю співпрацю, і зараз у Львові в цьому напрямку діє ініціатива Cities4Cities, що допомагає українським громадам налагоджувати партнерства з європейськими містами.

Опісля мер розповів і на прикладах показав, як у Львові функціонує екосистема НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN), де від початку повномасштабного вторгнення росіян вже пролікували понад 17 тисяч поранених українців. Це весь комплекс допомоги: лікування, реабілітація і протезування, мистецтво, спорт, соціальне житло для поранених тощо.

«Ми вдячні Німеччині за підтримку проєктів UNBROKEN. Вже наступного тижня відкриваємо нову велику протезну майстерню, де будуть робити до тисячі протезів на рік. Минулого року запрацювало нове діагностичне відділення на території лікарні святого Луки, а до кінця року там же плануємо збудувати новий центр ментального здоров'я. Це все було б неможливо без підтримки уряду Німеччини та наших міст-побратимів Вюрцбурга та Фрайбурга», - зауважив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Надзвичайний і Повноважний Посол Мартін Єґер розповів, що дуже радий бути сьогодні у Львові. І наголосив, що зараз вкрай важливо підтримувати Україну.

«Я дуже радий бути у Львові. Ваше місто відіграє важливу роль, воно має національне і загальноєвропейське значення. Я тут, щоб допомогти Україні перемогти у цій війні. Тому все, що ми робимо, це не тільки про сьогодні, а й про майбутнє. Дякую за вашу співпрацю», -  зауважив Мартін Єґер, Надзвичайний і Повноважний Посол Німеччини в Україні.

На зустрічі також поговорили про залучення німецьких інвестицій в українське виробництво і економіку, про медичні проєкти, про місцеве самоврядування в час війни, а також можливості відкриття львівського аеропорту, що збільшить потенційні інвестиції в Україну.

Також сьогодні Надзвичайний і Повноважний Посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідає Національний центр реабілітації НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN), та огляне Центр протезування міжнародного рівня, будівництво якого фінансує уряд Німеччини.

До слова, Мартін Єґер став Послом Німеччини в Україні влітку 2023 року. 

Довідка

Львів має два німецькі міста-побратими: Фрайбург та Вюрцбург. Вюрцбург також входить до мережі UNBROKEN Cities. Також є співпраця із Мурнау-ам-Штамффельзе та Франкфуртом.

Фрайбург став одним із перших партнерів створення реабілітаційного корпусу центру UNBROKEN у Львові, надавши 500 тисяч євро на будівництво одного з поверхів центру.

Вюрцбург від початку повномасштабного вторгнення долучився до допомоги Львову, надавши близько 50 000 євро Львівській академії мистецтв для ремонту гуртожитків, близько 30 000 євро для облаштування прихистку для вимушено переміщених українців. Також надали 10 000 євро Першому ТМО Львова на закупівлю медичного обладнання для реабілітаційного центру. Вюрцбург разом із місцевим благодійним фондом профінансували закупівлю обладнання для дитячої реабілітації на суму 500 000 євро.

Співпраця з GIZ включає: будівництво Центру протезування в межах екосистеми UNBROKEN; закупівля обладнання в реабілітаційний центр у Брюховичах; закупівля модульного діагностичного центру та обладнання в лікарні святого Луки; закупівля сонячної електростанції для лікарні святого Луки; забезпечують стажування лікарів у Німеччині. Також німецька сімейна automotive компанія Denk Kunststofftechnik зібрала кошти та закупила два генератори для Львова (для центру UNBROKEN та для потреб військових).

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів