Експерти визнали лікарів винними в смерті 12-річного пацієнта на Львівщині

23:52 7 грудня 2017 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Медики не змогли вчасно діагностувати кишкову непрохідність у 12-річного Романа.

Клінічно-експертна комісії міністерства охорони здоров’я дійшла висновку, що непрофесійні дії медиків спричинили смерть 12-річного Романа Кулака, яка сталася в ніч проти 21 червня в Жидачівській лікарні Львівської області.  Матеріали експертизи будуть долучені до кримінального провадження, яке розслідують у Нацполіції Львівської області – за фактом смерті пацієнта через халатність лікарів.
У міністерстві охорони здоров’я з'ясували – вісім жидачівських медиків припустилися помилок на всіх етапах шпиталізації. Заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський зазначив: «Комісія в тому вигляді, в якому вона є дотепер, працює за доволі радянськими принципами. І вона лише встановлює відповідність чи невідповідність лікування, що надавалося, існуючим протоколам. І так, – лікування в цій лікарні не відповідало протоколам надання допомоги».
Батько Романа Володимир Кулак розповів: «Медичну допомогу моїй дитині надавали вісім лікарів, з них сім – вузької спеціалізації, і восьмий – лікар УЗД, яка обстежувала дитину. Яка на своєму обстеженні показала – надмірно виражений метеоризм кишківника, поставила три знаки оклику. Але це не навело нікого на думку, що може бути якась загроза».
Трагедія сталася 21-го червня, коли хлопця з сильним болем у животі каретою «швидкої» доправили до Жидачівської лікарні. Попри виражені симптоми, лікарі не змогли вчасно діагностувати кишкову непрохідність у 12-річного Романа, а лікували – від харчового отруєння. Коли хлопця доправили до спеціалізованої лікарні «Охматдит» у Львові, врятувати там його вже не змогли.
Про це повідомили сьогодні, 7 грудня, на телевізійному «5 каналі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів