Взяв у Львові $8 тисяч, а в систему «Шлях» не вніс - заарештували

16:47 19 квітня 2024 р.

Фото до новини

Підозрюваного затримали під час отримання ще $10 тисяч завдатку за двох інших «клієнтів».

Про це повідомила Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону, пише DailyLviv.com.

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру заступнику директора одного з львівських комунальних підприємств за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, 31-річний посадовець обіцяв трьом військовозобов’язаним влаштувати для них нібито законний трансфер за кордон у час війни.

Встановлено, що для цього він мав внести про них відомості до інформаційної системи «Шлях». Такі послуги підозрюваного коливались від 8 до 15 тисяч доларів США з особи.

Затримали організатора незаконного трафіку у порядку ст. 208 КПК України – під час отримання 10 тисяч доларів США завдатку за двох «клієнтів». Ще 8 тисяч він одержав напередодні за третього.

Наразі судовий розгляд щодо обрання для підозрюваного міри запобіжного заходу триває. Крім цього, перевіряється причетність до злочинної схеми інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, за матеріалами Управління СБУ у Львівській області.

Санкція статті передбачає до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Цим посадовцем є заступник керівника ЛКП «Львівспецкомунтранс» Олександра Беднарський.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів