У Польщі не вистачає українців для збирання полуниці

13:29 18 квітня 2024 р.

Фото до новини

Цього року може виникнути проблема з пошуком достатньої кількості працівників для збору полуниці, що може негативно позначитися на економіці Польщі.

Про це інформує InPoland, пише DailyLviv.com.

Кількість садів і плантацій зростає, але кількість працівників залишається незмінною. Це може призвести до того, що на кущах залишиться до 40% плодів, які не будуть зібрані. Причиною такої ситуації є зміни в законодавстві України, зокрема зниження призовного віку для чоловіків, що обмежує можливість виїзду за кордон для роботи.

Читайте також: Скільки заробляють українці в Польщі - дослідження

Заробітчани з Азії чи Африки не розв'яжуть цю проблему, оскільки багатьох з них цікавлять лише відповідні документи і можливість поїхати до Західної Європи. Можливе розширених соціальних програм, вважаючи, що вони можуть зробити людей менш працьовитими та підвищити їхню вимогливість.

Читайте також: Скільки грошей українці витратили в Польщі і що купують

Збір полуниці у Польщі відіграє значну роль у сільськогосподарському секторі країни. Кожного року сотні тисяч тонн цієї ягоди збираються на плантаціях по всій країні. Однак в останні роки спостерігається тенденція до зростання попиту на робочу силу у цій галузі, що може викликати проблеми з пошуком достатньої кількості працівників.

Нагадуємо, останніми місяцями збільшився відтік українців з Польщі до інших європейських країн.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів