11 компаній Львівщини організували Школу мебляра, яку підтримало Посольство США

16:49 16 квітня 2024 р.

Фото до новини

80% учнів, які навчаються у закладах профтехосвіти міста за спеціальністю «Столяр», пройшли навчання в рамках проєкту.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

72 студентів профтехучилищ, а це 80% учнів, які навчаються у закладах профтехосвіти міста за спеціальністю «Столяр», пройшли навчання в рамках проєкту «Школа мебляра». Вони отримали навички з оббивання меблів на сучасних підприємствах з інноваційним підходом до роботи. В рамках «Школи мебляра» учні здобувають освіту у двох напрямках: «Конструктор-дизайнер» та «Оббивальник».

Під час першого етапу навчання керівникам професійно технічних закладів міста вдалося успішно налагодити співпрацю з представниками меблевого бізнесу. А це значно розширило можливості учнів отримувати нові знання та спробувати застосовувати їх на практиці.

До реалізації проєкту залучені: 11 меблевих компаній міста та області, 7 закладів професійно-технічної освіти та 4 експерти за кожним напрямком навчань.

«Завдяки синергії всіх учасників програма навчання відповідає сучасним стандартам і потребам ринку. Проєкт «Школа мебляра» переконливо демонструє необхідність впровадження змін у освітніх програмах і позитивний вплив цих змін на якість і результати підготовки кваліфікованих спеціалістів. Цей проєкт має підсилити кадровий потенціал підприємств та популяризувати робітничі професії.

Читайте також: Європейські споживачі почали замовляти меблі за індивідуальними проєктами у Львові

Реалізація таких проєктів можлива виключно у колаборації влади, профтехосвіти та бізнесу, що нам вдалось продемонструвати під час першого етапу Школи мебляра», – розповіла Юлія Войтехова, координаторка проєкту «Школа мебляра: конструктор-дизайнер та оббивальник».

Окрім навчання, для учасників проєкту провели 7 екскурсій на меблеві підприємства. Там учні мали можливість зануритись у світ виробництва меблів, отримати практичний досвід та відчути атмосферу робочого процесу. Ці екскурсії збагатили їхнє розуміння галузі та підготували до подальшої практичної роботи.

«Посольство США в Україні має честь підтримати проєкт "Школа мебляра: конструктор-дизайнер та оббивальник" та громадську організацію "Львівський меблевий кластер", надавши грант на освітні проєкти, що розвивають економічний потенціал України.  Посольство прагне допомагати Україні у перемозі як у війні, так і у встановленні миру та розбудові України.  Проєкт має на меті сприяти освітнім установам в економічному розвитку та майбутньому країни, створюючи нові робочі місця, навички та підходи до сталої економіки та майбутнього.

Читайте також: Українські меблевики вперше представили свої вироби у Нью-Йорку. Що показували

Посольство США хотіло б відзначити неймовірну роботу Львівського меблевого кластера та його партнерських організацій в успішній реалізації цього проєкту, попри величезні виклики. Ми сподіваємося, що цей проєкт стане прикладом для інших організацій та професій, зацікавлених у тому, як освіта може стати рушієм економічного зростання та розвитку.  Посольство продовжуватиме підтримувати цей та подібні зусилля через майбутні грантові програми», – зазначила Вікторія Михайленко, представниця Аташе з питань освіти та культури Державного департаменту Посольства США в Україні.

Попереду другий етап проєкту, який розпочнеться з навчання ще для трьох груп студентів за напрямками «Оббивальник» та «Конструктор-дизайнер». А це ще 30 учнів та майстрів. Розширене коло учасників дозволить охопити всіх студентів, які навчаються на меблевих спеціальностях та збагатити ринок праці новими професіоналами.

«Наша команда, разом з Львівським меблевим кластером та Львівською міською радою почала шукати рішення через брак робочої сили, особливо чоловіків, під час війни. Так ми вирішили залучити на практику студентів професійно-технічних училищ, які навчаються за професією деревообробник.

Зараз учні Стрийського художнього училища вже пройшли навчання і навчаються учні Дрогобицького ПТУ.  Вони з захопленням та відповідальністю виконують свою роботу. Адже ми дали їм працювати над виробами, які поїдуть до конкретних клієнтів», – сказав Володимир Турчин, співзасновник ГО «Львівський меблевий кластер», керівник компанії WOWIN ППВП «Стиль».  

Читайте також: У Львові умебльовують парки

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів