На реанімаційну залу, де рятуватимуть військових, потрібно 4,5 млн грн, - адмірал

19:02 21 березня 2017 р.

Необхідно скерувати 4,5 млн грн на створення реанімаційної зали в Західному військово-медичному клінічному центрі, який обслуговує шість областей України.

З такою пропозицією 21 березня 2017 року на сесії Львівської обласної ради під час затвердження Програми сприяння матеріально-технічному забезпеченню окремих військових формувань, дислокованих на території Львівської області, виступив депутат, адмірал Ігор Тенюх

"Звертаюся до депутатів щодо розподілу коштів по цій програмі. Що ви повинні знати, але вам це не доповідають: номенклатура тих запитів, які подавали командири, вона повністю забезпечується Міністерством оборони України, вона повністю забезпечується штабом озброєння Міністерства оборони України. Тобто йде подвійне фінансування цих програм. Як Міністерство оборони це робить? Це уже питання до нього.

По-перше відповідно до державного б'юджету Міністерство оборони кошти спрямувало. По-друге, минулого року ми підписали цю програму, ви ще проголосували, і це позитивно. Ми і в цьому році будемо голосувати за цю програму, але номенклатура запитань одна і та сама: автозапчастини, ремонт будівель тощо.

Нині стоїть нагальна проблема ‒ створення реанімаційної зали в Західному військово-медичному клінічному центрі, який обслуговує шість областей України. Цей медичний центр має на передовій свій мобільний госпіталь.Створення такої зали потребує 4,5 мільйона гривень. Хто може в цій залі сказати, що завтра не буде повномасштабного вторгнення? Що для нас є головніше: автозапчастина для автомобіля чи спасіння військовослужбовця? Пропоную цю програму переглянути, і 4,5 мільйона спрямувати на створення реанімаційної зали, а що залишиться ‒ розподілити між частинами. Адже відновлення людських ресурсів під час війни є основою основ", ‒ зазначив Ігор Тенюх.

Депутати Львівської обласної ради підтримали пропозицію свободівця Ігоря Тенюха, проте без зазначення необхідної суми коштів.
 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів