Литва допоможе Україні у поверненні військовозобов'язаних

13:35 25 квітня 2024 р.

Фото до новини

Литва може допомогти Україні в поверненні чоловіків призовного віку. Однак спершу дочекається, як цю процедуру проводитимуть у Польщі.

Про це заявив міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас, якого цитує Delfi, пише DailyLviv.com.

Він визнав, що Вільнюсу необхідно подумати, як допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку, які виїхали з країни. Водночас міністр додав, що Литва поки що не розглядає конкретних заходів і стежить за тим, які рішення з цього питання ухвалить Польща.

Читайте також: ТЦК та вручення повістки за кордоном. Роз'яснення Міноборони

"Напрямок правильний. У які заходи це перетвориться, напевно, поки що важко сказати. Мабуть, про це потрібно буде говорити конкретно", - заявив Кащюнас.

Він наголосив, що ніхто не буде збирати українських чоловіків і відвозити в Україну.

"Але (можна обмежити цих осіб) у соціальних виплатах, дозволах на роботу, документах - це варіанти, як я чую і від польської сторони. Тож почекаймо і подивимося, який варіант вони запропонують, можливо, він підійде і для Литви", - заявив міністр.

Нагадаємо, вчора, 24 квітня, Міністр оборони Республіки Польща Владислав Косіняк-Каміш заявив, що Польща готова допомогти Україні повернути громадян призовного віку, чоловіків, щоб вони допомогли своїй країні у війні проти Росії.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів