Аптеки з доступними ліками у Львові позначатимуть спецналіпками

21:54 13 квітня 2017 р.

Львів’яни можуть безкоштовно або з доплатою отримати ліки від серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми та діабету ІІ типу за урядовою програмою «Доступні ліки».

Про це інформує прес-служба ЛМР.

Для цього мешканцям потрібно звернутись до лікаря первинної ланки (сімейний лікар, терапевт, педіатр), який випише рецепт, за яким пацієнт зможе отримати медикаменти в аптеці, що бере участь у цій Програмі. Загалом у реєстрі ліків є 157 позицій. Попередньо до Програми долучились 18 юридичних осіб, які займаються фармацевтичним бізнесом, і з якими заклади охорони здоров’я міста уклали угоди. Загалом це 155 аптечних пунктів на території Львова, повідомили в міському управлінні охорони здоров’я. Проте цей перелік оновлюватиметься.

В аптеці, що бере участь у програмі «Доступні ліки», пацієнту запропонують декілька торгових марок, які містять виписану речовину ліків. Ліки призначатимуть за міжнародними непатентованими назвами, тобто за діючою речовиною, а не за комерційною назвою. Пацієнт сам вирішує, яку торгову марку придбати. Якщо певна торгова марка визначена, як лікарський засіб з найменшою вартістю, тоді пацієнт отримає його безкоштовно. А за інший – пацієнту доведеться доплатити фактичну  різницю між ціною визначеного та іншого.

Кожну аптеку, яка бере участь у проекті, позначають наліпкою при вході.

Загалом на відшкодування вартості лікарських засобів за програмою «Доступні ліки» Львів отримав з обласного бюджету 9,5 млн грн.

З Реєстром лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, можна ознайомитись тут.

Дізнатись більше про урядову програму «Доступні ліки» можна тут.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів