Завтра у Львові дрогобичани протестуватимуть проти адміністративного об'єднання

18:56 19 березня 2018 р.

Фото до новини

До депутатів Львівської облради звернулося 20 осіб з Дрогобиччини – голови сіл і селищ цього району та громадські активісти, які виступають проти створення Дрогобицької об’єднаної територіальної громади в такому форматіі, як це пропонує Львівська обласна адміністрація.


Відео: Львівський прес-клуб

 Про це сьогодні, 19 березня, під час прес-конференції на тему «Провальна децентралізація, криза екстреної допомоги, позашкілля на межі зникнення і бюджет проїдання – чому на Львівщині немає розвитку?», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомила депутат Львівської облради від фракції «Самопоміч» Тетяна Письменна. 

- За рішенням райради, тут планують створити дев’ять громада. Натомість Львівська обласна адміністрація бачить не більше чотирьох. Я переглянула всі документи щодо цього з 2015 року. Спершу планували зробити 11 громад. Через рік – вже шість. Ще через рік – чотири. Цього року – знову чотири, але перетасували населені пункти. До кожного разу додать паспорт громади і декларують, що ці громади будуть успішними, - говорить вона. 

При цьому, за словами депутатки облради, ніхто не питає думки самих мешканців. 

- Минулого року, коли ми розглядали питання створення Дрогобицької територіальної громади, то представники села Рихтичі заявили, що в них є рішення одинадцяти сільських та селищних рад, які готові об’єднатися до Рихтицької громади. Але в обладміністрації на це відповіли, що тільки в складі Дрогобицької громади Рихтицька буде успішною та самодостатньою, -  Тетяна Письменна розповідає, що мешканці Рихтичів та сіл, які хочуть утворити громаду, підписали листа зі своїм волевиявленням, зібралися на віче, де підтвердили своє бажання. Але в області їх не чують. 

Депутатка підозрює, що туговухість державних чиновників базується на підкилимних домовленостях про створення виборчих округів.  

Завтра депутати Львівської обласної ради будуть розглядати питання створення Дрогобицької об’єднаної територіальної громади. І мешканці цього регіону мають намір взяти участь в роботі сесії та висловити свої міркування – як їм жити. 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів