Виконком міськради дозволив спотворити архітектурне обличчя Львова

17:48 24 липня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Начальник управління архітектури та урбаністики міськради Юліан Чаплінський виправдовується: «Сучасна архітектура має право бути серед історичного ареалу, я не бачу підстав сучасним архітекторам Львова не мати права відповідати своєму часу».

У Львівській міськраді повідомили сьогодні, 24 липня: «Відреставрований будинок на вулиці Шота Руставелі, де надбудували мансарду та опорядили фасад будівлі у чорно-білий колір, отримав від виконавчого комітету Львівської міської ради затверджені містобудівні умови та обмеження у межах існуючих стін, тобто надбудова є законною, а колір фасаду – це авторське вирішення архітектора. Про це розповіли в управлінні архітектури та урбаністики».

Начальник управління архітектури та урбаністики Юліан Чаплінський зазначив: «Українське законодавство фактично обмежило вплив міста на облік архітектури нових об’єктів тим, що міста видають виключно вихідні дані на проектування, тобто вони не видають і не затверджують дозволи на будівництво, а також не затверджують паспорти опорядження фасадів. Тобто держава вважає корупцією процес втручання у авторський підхід архітектора, який проектує, міського чиновника чи групи чиновників міської ради».

Чиновник також пояснив: «Ми видали містобудівні умови і обмеження на надбудову у межах існуючих стін. Фактично для будинку, який був близький до аварійного стану і стояв у такому стані вже дуже довго. Ці приміщення були викуплені з аукціону і відповідно новий власник майна вирішив його реконструювати під комерційні приміщення. Питання кольорового опорядження фасаду – це вирішення автора проекту. Тобто ми видали містобудівні умови, що в межах існуючих стін вони мають право на надбудову. Міська рада не видавала дозвіл на будівництво, а лише містобудівні умови і обмеження».

Юліан Чаплінський також виправдовується: «Особисто я вважаю, що сучасна архітектура має право бути серед історичного ареалу, адже є багато будинків у різних стильових течіях, тому я не бачу підстав сучасним архітекторам Львова не мати права відповідати своєму часу».

Про це поінформували сьогодні, 24 липня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів