Виконком Львівської міськради затвердив стратегію розвитку Сихова

14:45 23 лютого 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У п’ятницю, 23 лютого, на засіданні виконавчого комітету ЛМР ухвалили рішення «Про затвердження Стратегії розвитку громади Сихова».

Про це повідомили сьогодні, 23 лютого, в прес-службі Львівської міськради. Директор «Інституту міста» Олександр Кобзарев зазначив: «Візія цього району до 2027 року – цікавий Сихів, зручний Сихів та зелений Сихів. Ініціатива створення Стратегії розвитку громади Сихова була високо оцінена міжнародними партнерами, зокрема посольством Великої Британії було фінансовано додаткове соціологічне опитування, які ми проводили на Сихові. Були досліджені різні громади, проведено зустрічі, опитування, вивчення проектів Громадського бюджету, робочі зустрічі з мешканцями тощо.

Олександр Кобзарев також розповів: «У процесі аналізу ми дійшли до того, що візія Сихова до 2027 року – район для всіх, привабливий для життя, відпочинку та роботи, однаково доступний для всіх. Адже станом на сьогодні це таких 100% спальний район, де небагато робочих місць та місць для відпочинку. У першу чергу всі, кого ми опитували, говорили, що візія їх району – це доступність для людей різної вікової категорії, соціального статусу, рівня мобільності, віросповідання чи естетичних уподобань. Район має бути самодостатній, але не відокремлений від міста».

Директор «Інституту міста» також поінформував: «Відтак, були визначені три головні пріоритети – «цікавий Сихів, зручний Сихів, зелений Сихів». Щодо конкретних проектів по цікавості – це ревіталізація культурно-освітнього центру Довженка і відновлення площі; створення екскурсійного маршруту по Сихову; будівництво спорткомплексу ігрових видів спорту; відкриття медіатеки й майстерні для дітей; проведення фестивалю на Сихові, облаштування міжбудинкових переходів, як мистецьких об’єктів. Адже сьогодні такі переходи непривабливі й неосвітлені, лякають мешканців у вечірній час. Тому зробимо їх як арт-об’єкти».

Олександр Кобзарев також запевнив: «Якщо говорити про Сихів зручний, то в межах стратегії планується створення автомагістралі на вулиці Вернадського; упорядкування стихійної торгівлі; встановлення камер; тролейбусні лінії «Стрийська – Шувар», «Автовокзал – ТРЦ «Кінг-Крос Леополіс»; створення громадських просторів (щонайменше один на рік); новий дошкільний навчальний заклад. Серед додаткових проектів, які впливають на зручність, є встановлення індивідуальних теплових пунктів».

Директор «Інституту міста» також повідомив: «Щодо третього пріоритету – «Сихів Зелений» – ми говоримо про культуру «Zero waste» на Сихові; уроки соціальної екології; парк Івана Павла ІІ (у тому числі –створення зеленого лабіринту); зелений шлях на проспекті Червоної Калини (максимальна висадка дерев); створення міських садів на дахах будівель. Аналогічна система контролю моніторингу, як в «Стратегії Рясного», запропонована і тут. Таким чином, буде створено робочу групу з представниками громади й громадських організацій Сихова; депутатами ЛМР та представниками профільних підрозділів ЛМР».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів