Укропівці не голосуватимуть на сесії Львівської міськради за будівництво готелю

17:15 20 червня 2018 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/ukroplviv

Фракція «УКРОПу» у Львівській міській раді не підтримує ідею мера Андрія Садового звести готель на вулиці Миколи Вороного в центрі міста.

Про це повідомили в середу, 20 червня, на сторінці «УКРОП Львівщина» в інтернет-мережі «Facebook», де також розповіли: «Укропівці не голосуватимуть за це питання на найближчому пленарному засіданні міськради, у четвер 21 червня. За словами голови фракції Ігоря Телішевського, громада виступила проти такого будівництва. Адже, за попереднім планом там планувалося облаштувати кількарівневий паркінг, який би частково вирішив проблему паркування у центральній частині міста».

Ігор Телішевський наголосив: «На жаль, останні вчинки і слова Андрія Садового доводять, що він більше піклується про туристів, ніж про львів’ян. Львів вже кілька років потерпає від нестачі місць для паркування. Однак, замість того, щоб побудувати обіцяний паркінг на близько 100 автівок, Садовий підтасовує факти і наполягає на зведенні цілого готелю з паркінгом, для його гостей».

Голова фракції «УКРОПу» у Львівській міській раді доповнив: «Питання готелю замість парковки, навіть піднімалося на засіданні виконкому. Тоді мешканці прилеглих вулиць виступили проти будівництва готелю, адже він, на їхню думку, може спричинити тріщини в прилеглих будівлях та просідання дороги поблизу проектованого готелю. Таким чином, розгляд питання перенесли. Проте, за кілька днів дане питання «Про затвердження детального плану території, обмеженої вулицями Вороного, Руданського, Ліста, Коперника, площею Міцкевича та проспектом Шевченка» з’явилось у порядку денному сесії міськради».

На сторінці «УКРОП Львівщина» в інтернет-мережі «Facebook», де також розповіли: «Мер міста Андрій Садовий після тривалої суперечки із активістами на виконкомі заявив, що у Львові «ще не впав жодний будинок».

Натомість Юлія Сторчак, мешканка однієї з вулиць, які входять до детального плану, розповіла членам виконкому: «На громадських слуханнях ми запитували головного архітектора проекту Юрія Столярова, чи проводили геологічні дослідження, чи можна взагалі на цьому місці будувати щось під землею. Він сказав, що ні. Якщо в наших будинках будуть тріщини, ми не зможемо там ані жити, ані продати житло за ринковою ціною».

«Відтак, «УКРОП» не голосуватиме за новий готель, на місці якого планувалося побудувати кількарівневий паркінг, який критично необхідний львів’янам.
Довідково. Детальний план території охоплює ділянку площею 2,7 га, обмеженою вулицями Вороного, Руданського, Ліста й Коперника, площею Міцкевича та проспектом Шевченка. Наразі на ділянці майбутнього готелю розташована автостоянка на 40 паркомісць», – поінформували також на сторінці «УКРОП Львівщина» в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів