Три міста відмовилися приймати львівські відходи

18:00 24 липня 2017 р.

Фото до новини


Фото: zhitomir.info

Громадські активісти й жителі Белза висловили свій протест із приводу ухвали сесії міської ради.

Деякі міста Львівщини відмовилися прийняти тверді побутові відходи обласного центру. Про це голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка повідомив сьогодні, 24 липня, на брифінгу щодо підсумків першого етапу налагодження системної роботи з твердими побутовими відходів у Львові.

Очільник Львівщини зазначив: «Ми маємо на сьогоднішній день відмову кількох міст, серед яких – Белз, Рава-Руська й Броди, які до сих пір не приймають сміття з території Львова. Особливо хочу відзначити ситуацію у Белзі, де міська рада прийняла відповідне рішення про прийом твердих побутових відходів з території Львова, але, на превеликий жаль, громадські активісти і мешканці висловили свій протест і незгоду з ухвалою сесії міської ради. Через протидію громадських активістів і місцевих мешканців проблеми з вивантаженням сміття були в Стриї та Миколаєві (Львівської області), але зрештою тут вдалося знайти компроміс».

Серед проблем з налагодження вивозу твердих побутових відходів очільник області відзначив і кілька випадків вивантаження сміття за межами полігонів та відсутність довгострокових договорів з полігонами твердих побутових відходів Львівщини та інших областей. Однак Олег Синютка запевнив: «Попри це, всі майданчики у Львові, з яких вивозяться тверді побутові відходи, очищені» 

Про це повідомив сьогодні, 24 липня, кореспондент агенції Укрінформ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів