Резервісти виконали на Львівщині вогневе завдання

16:00 28 травня 2017 р.

Фото до новини


Фото: asv.gov.ua

Військовослужбовці 184-го Навчального центру відпрацювали стрільбу із 152-мм гаубиці 2А65 «Мста-Б».

Курсанти 184-го Навчального центру й солдати військової служби в резерві виконували третє вогневе завдання курсу підготовки артилерії – «Ведення вогню з закритої вогневої позиції». Ведення вогню по цілям відбувалося зі 152-міліметрової гаубиці 2А65 «Мста-Б» з використанням осколочно-фугасних боєприпасів. Воїни імітували виконання бойового завдання по угрупуванням ворожої піхоти та по окремим цілям.

Командир артилерійської батареї, старший лейтенант Іван Осика, розповів: «Вважаю, що із завданням впорались. Деякі з курсантів вже перебували в зоні АТО раніше. Вони дійсно знають, як все повинно відбуватися, тому і найкраще відпрацювали. Ті, що не служили, але бажають служити в зоні проведення АТО, працювати на системах 2А65, 2А36, Д-20 також справляються в повному обсязі, виконують норматив на тверду четвірку, деякі на «відмінно».Тепер кожен в повному обсязі отримав практичні навички з того, що вивчали до бойових стрільб».

Військовослужбовці відпрацьовували також нормативи з укомплектування снарядів, установці підривника, наведення гармати та ведення вогню. Кожен із курсантів спробував себе на посадах навідника, командира, заряджаючого та снарядного установника.

Солдат Віталій з позивним «Кондор» розповів: «Ми виконували ролі, заміняючи один одного: заряджаючий, навідник, командир, всі пройшли одне коло, дуже сподобалось. Я вже раніше служив в Збройних Силах, але тепер освоюють нову професію».

більшість курсантів виконували стрільби з бойової гармати вперше. Попереду їх ще чекає декілька місяців навчань, під час яких вони опанують основні види артилерійського озброєння.

Про це повідомили сьогодні, 28 травня, у львівській Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного,, де також опублікували фото з полігону.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів