Новим прикордонникам пропонують зарплату - 9 тис грн

10:56 21 березня 2017 р.

Наприкінці березня у Державній прикордонній службі України розпочинається черговий етап набору до реформованих підрозділів відомства в рамках пілотного проекту «Нове обличчя кордону».

Про це "Щоденний Львів" повідомили у відділі з питань взаємодії зі ЗМІ адміністрації Державної прикордонної служби України.

Проект, який прикордонне відомство запровадило за європейськими принципами доброчесності, отримав схвальні відгуки вітчизняних та міжнародних експертів. Кінцевим його варіантом мають бути створені модельні відділи прикордонної служби з професійним, вмотивованим, принциповим персоналом, який буде ефективно виконувати функції держави на кордоні та матиме водночас високий рівень довіри громадськості, йдеться в повідомленні.

Під час першого відбору в середині 2015 року, який відбувався виключно серед діючих прикордонників, заявку на участь подали майже 400 кандидатів.

Тоді конкурсна комісія відібрала 160 військовослужбовців. Усі вони пройшли ретельний відбір і нині проходять службу в аеропортах «Київ» та «Гостомель». Серед основних вимог до кандидатів було - вільне володіння державною мовою, знання іноземної мови, психологічна стійкість та  фізична підготовка. До початку служби відібрані конкурсанти також пройшли додаткове навчання, до якого долучали спеціалістів з міграційних питань США, фахівців з Німеччини, Естонії та інших країн і міжнародних інституцій.

Державна прикордонна служба завершує підготовку до другого – більш масштабного етапу відбору.

Партнерами цього етапу проекту є Посольство США в Україні та Міжнародна організація з міграції.

Його особливістю є те, що на конкурс запрошують не лише діючих прикордонників, але й цивільну молодь. Набір розпочнеться в найближчий час.

Держприкордонслужба пропонує престижну стабільну роботу, гідний рівень грошового забезпечення, починаючи від близько 9 тисяч гривень, соціальне забезпечення згідно з діючим законодавством, професійну підготовку за міжнародними стандартами, перспективу кар’єрного зростання  тощо.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів