"Масандра": оригінал чи підробка?

18:51 8 вересня 2013 р.

Фото до новини

Недільний тест для шанувальників десертного вина "Сьоме небо князя Голіцина" або тих, хто випадково має у своїй колекції неоднакові його етикетки. З підписом генерального директора і без нього.

На фото - дві пляшки вина "Сьоме небо князя Голіцина" державного концерну "Національне виробничо-аграрне об'єднання "Масандра". Одна пляшка придбана у магазині "Світ напоїв" на проспекті Чорновола у Львові - з датою виготовлення на етикетці 29 квітня 2013 року,  а інша - куплена у Сімферополі - з датою виготовлення 16 липня 2013 року.  На обох пляшках є дві адреси, написані, щоправда, у різних місцях ектикетки: Україна,  Крим, м. Ялта, смт. Масандра, вул. винороба Єгорова, 9 та Україна, Крим, м. Ялта, смт. Масандра, вул. Миру, 6.  Однак на липневому кримському вині є ще додатковий напис: "Витримано та бутильовано головним заводом марчочних вин,  генеральний директор М. Бойко" - і факсиміле гендиректора. 

А ось на офіційному сайті торгового дому "Масандра" взагалі немає вина "Сьоме небо князя Голіцина" у такому етикетно-пляшковому оформленні. Тут подано інші пляшки та етикетки.

Коли ж ви даєте в інтернеті пошук державного концерну "Національне виробничо-аграрне об'єднання "Масандра", то вас перекидає якраз на сайт торгового дому "Масандра". Така ось загадка. Що би це означало?

Оригінальне "Сьоме небо" чи ні? Бо, наприклад, на сайті privezem  один із двох "наших" варіантів етикетки "Сьомого неба" є - але без підпису гендиректора...

До слова, дегустація вин з обох пляшок - львівської і сімферопольської - трьома особами не виявила розбіжності у їхньому смаку і кольорі. Але вина "Сьоме небо князя Голіцина" із пляшок з іншими етикетками дегустатори ще не куштували. Легенда ж каже, що князь Голіцин вранці - після гучного вечірнього банкету - злив докупи всі залишки вин зі святкового столу - і цей "букет" йому дуже сподобався. Звісно, що виробництво "Сьомого неба" тепер не відбувається у такий же спосіб.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів