Львівські десантники – кращі гранатометники ЗСУ

16:00 17 листопада 2017 р.

Фото до новини


Фото: mil.gov.ua

Друге місце на змаганнях за звання кращого гранатометного відділення АГС-17 у Збройних Силах України посіли воїни-піхотинці з 24-ї окремої механізованої бригади зі Львівщини.

У міністерстві оборони України розповіли сьогодні, 17 листопада: «На Житомирщині завершилися змагання на краще гранатометне відділення АГС-17 у Збройних Силах України. У заході, який проходив на 37-му загальновійськовому полігоні Високомобільних десантних військ, взяли участь штатні гранатометні відділення з бойових військових частин Сухопутних військ, Військово-Морських Сил та Високомобільних десантних військ.

«Упродовж трьох діб на полігоні панувала напружена безкомпромісна боротьба, адже гранатометні підрозділи складалися із найкращих представників видів та родів військ, загартованих в боях воїнів, які не один рік виконують бойові завдання зі захисту України на Донбасі. Під час військово-спортивних номінаціях, гранатометники змагалися у біатлоні та подоланні смуги перешкод. При цьому, дані номінації були адаптовані саме під розрахунки АГС-17», – поінформували також у міністерстві оборони.

«Учасники змагань демонстрували свою майстерність у різних номінаціях: військово-спортивній, дії відділення в обороні та в наступі тощо. У бойових діях можуть трапитися будь-які нештатні ситуації. Тож однією із найважчих та важливих номінацій були дії гранатометного підрозділу під час потрапляння в засідку. Зокрема, військовослужбовці вели вогонь поверх борту автомобілів, як з ходу, так із коротких зупинок. При цьому, розрахункам необхідно було за короткий проміжок часу визначити пріоритетну ціль, знищити атакуючу піхоту, кулеметні обслуги та гранатометників умовного противника.

Під час урочистого завершення змагань, тимчасово виконуючий обов’язки командувача Високомобільних десантних військ Збройних Сил України генерал-майор Юрій Содоль привітав учасників з високими результатами», – розповіли також у міністерстві оборони.

«У ході запеклої боротьби, перше місце кубок та сертифікат на суму 12 тисяч гривень вибороли воїни-десантники 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ВДВ зі Львова. Друге місце та грошовий сертифікат на 8 тисяч гривень отримали воїни-піхотинці з 24-ї окремої механізованої бригади оперативного командування «Захід» із Львівщини. Третє місцке та грошовий сертифікат на 4 тисячі гривень здобули морські піхотинці з 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС з Миколаївщини», – поінформували також у прес-службі міністерстві оборони та опублікували фоторепортаж із навчань.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів