Лікарі припускають, що кількість отруєних у Львові рибою може зрости

22:25 23 вересня 2017 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

22 людини отруїлися у Львові, скуштувавши скумбрію з «Привокзального ринку».

Вони шпиталізовані з гострою кишковою інфекцією після вживання скумбрії з місцевого базару. Андрій Боднар, який провів на лікарняному ліжку уже добу, твердить, що скумбрію гарячого копчення його дід купив на «Привокзальному ринку». Риба мала хороший вигляд і неабияк смакувала.
Потерпілий розповів: «Я їв рибу копчену в селі, приїхав додому, потім почалося блювотиння. В мене зараз тут дід і вуйко, той що рибу купляв».
Симптоми в усіх пацієнтів однакові – нудота, блювота та висока температура. Медики кажуть, що поки невідомо, який збудник спричинив захворювання – результати бактеріологічних досліджень оприлюднять за кілька днів.
Черговий лікар інфекційного відділення обласної лікарні Львова Оксана Світлик розповіла: «Поступали з подібними симптомами і всі вживали копчену рибу. Отримують антибіотикову терапію та дезінтоксикаційну».
Продавчині, що відпустила зіпсований продукт, на роботі вже немає. Колеги кажуть, що жінка працює на ринку не один рік і традиційно продає спеції, а звідки взялася в неї риба – не втямлять.
Продавчиня Антоніна Пюрик розповіла: «Вона спеціями торгує, при мені я не бачила, щоб рибою торгувала».
Справою вже зацікавилися правоохоронці – відкрито кримінальне провадження за порушення правил щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням. Лікарі припускають, що кількість потерпілих може зрости, бо симптоми отруєння можуть з'явитися не одразу, а за кілька днів після споживання зіпсованої їжі.
Про це повідомили сьогодні, 23 вересня, в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів