На сесії облради розподілять 15 мільйонів гривень за приймання львівського сміття

16:28 24 квітня 2017 р.

Депутати обласної ради спрямують у вівторок перший транш фінансування містам Львівщини, що підписали меморандум щодо твердих побутових відходів

Про це повідомили в понеділок, 24 квітня, у Львівській обласній раді, де також запевнили, що сьогодні її комісія з питань екології та природних ресурсів визначила, як саме буде розподілено 15 мільйонів гривень екологічного фонду між містами Львівщини, котрі підписали меморандум щодо поводження з твердими побутовими відходами, які утворюються у Львові. Натомість рішення про розподіл ще 15 мільйонів буде прийнятий на наступній сесії (орієнтовно 11 травня) після аналізу запитів, що надходять від міст Львівщини.

Як повідомив перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Білоус, за ці кошти органи місцевого самоврядування зможуть придбати необхідну їм спецтехніку – сміттєвози,  бульдозери, трактори. Частину грошей скерують на впорядкування полігонів, які приймають сміття, а також ліквідацію стихійних сміттєзвалищ.

За словами Андрія Білоуса, завтра, 25 квітня, на сесії Львівської обласної ради будуть затверджувати переліки природоохоронних заходів на загальну суму 106,7 млн. гривень. У тому числі – на потреби, які узгоджені в межах меморандуму

Про це повідомили сьогодні, 24 квітня, в прес-службі Львівської міськради, де також нагадали: «У п’ятницю, 21 квітня, Львівська обласна рада, обласна державна адміністрація, міська рада та органи місцевого самоврядування підписали меморандум щодо поводження з твердими побутовими відходами, які утворюються у Львові. Дія меморандуму розрахована на два роки. Документ забезпечить гарантії захоронення відходів на полігонах і звалищах у Львівській області та гарантії фінансової підтримки підприємств та міст, які забезпечать приймання відходів та облаштування полігонів.  Всього цьогоріч планують спрямувати кошти в сумі 100 мільйонів гривень, з яких 70 мільйонів гривень – з міського бюджету Львова, і 30 мільйонів гривень – з обласного екологічного фонду».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів