Депутати ЛМР не подолали вето міського голови Львова щодо Цитаделі

15:00 21 червня 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Депутати Львівської міської ради розглянули в четвер, 21 червня, на засіданні сесії ЛМР зупинену міським головою ухвалу «Про надання ТзОВ «Сучасне місто» земельної ділянки та дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок на вулиці Грабовського, 11».

Про це повідомили в четвер, 21 червня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Депутати не подолали вето міського голови – за висловилось нуль обранців».

Директор юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич пояснила: «Це питання було внесено з голосу на колегії, його не було в порядку денному. Після того, як воно було проголосовано, міський голова зупинив дію ухвали. Сьогодні це питання розглядалось на сесії. Ця ухвала законної сили не набрала, фактично, такої ухвали не існує в природі».

Гелена Пайонкевич також розповіла: «Суть зауважень. Є власники об’єктів нерухомого майна, а їх на Цитаделі багато. Це юридичні та фізичні особи. Це майно використовується для різних потреб. Але ми розуміємо, що відповідно до закону про регулювання містобудівної діяльності, надання земельних ділянок для містобудівних потреб без зонування території заборонено. В нас у Галицькому районі детальний план цієї території не розроблений. Там на частинку відкритий детальний план, але цієї території це не стосується».

Директор юридичного департаменту ЛМР доповнила: «Друге питання – надання землекористування повинно було би здійснюватись, враховуючи статус цієї пам’ятки. Ця пам’ятка є в реєстрі, але треба додатково вивчити статус цих земель, яка категорія цих земель. Сьогодні розглядалось вето міського голови».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів