Де у Німеччині вже не хочуть приймати українських біженців

14:29 21 квітня 2024 р.

Фото до новини

Їм радять передислоковуватися на захід України або в Польщу.

Про це повідомляє Die Welt, пише DailyLviv.com.

«Кілька районів і муніципалітетів переповнені регулярною та нелегальною міграцією. Інтеграція всіх людей більше неможлива. Проблеми стають все більшими і більшими», – сказав президент Німецької окружної асоціації (DLT) Рейнхард Загер « Neue Osnabrücker Zeitung » (NOZ).

Тому райони більше не хочуть приймати біженців з України. «При всій важливій солідарності з Україною, ми ставимо питання, чи потрібно стільком людям з країни, яку атакує Росія, приїжджаати до нас», – сказав політик ХДС Загер. Лише в Баден-Вюртемберзі проживає вдвічі більше українських біженців, ніж у всій Франції.

Натомість Загер запропонував «захищене від погодних умов житло на безпечному заході України», як свого часу передбачала міністр внутрішніх справ Ненсі Фезер (SPD). «Можливо, Польща також була б готова прийняти більше українських біженців, якби була підтримка з боку ЄС», — сказав Загер.

Кількість шукачів притулку падає, але «справжньої зміни тенденції» не передбачити. Взимку цифри завжди знижувалися. Крім того, не зважаючи на обіцянки федерального уряду, малоймовірно, що кількість депортацій істотно зросте. «Осіннє оголошення канцлера Олафа Шольца про те, що держава «нарешті масово депортуватиме» людей, було нічим іншим, як заспокійливою пігулкою з гірким присмаком, оскільки вона не спрацювала», — сказав Загер.

Від імені округів Загер закликав до «послідовного захисту кордонів Німеччини, доки зовнішні кордони ЄС є такими пористими», щоб запобігти в'їзду в країну мігрантам без перспективи захисту притулку. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів