У Львові протестуватимуть проти скандальних забудов

13:45 20 червня 2018 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/ukroplviv

У четвер, 21 червня о 9:30 у Львові розпочнуть зводити символічний концтабір з колючим дротом.

Незалежний інформаційний ресурс «Соцпортал» повідомив у середу: «У четвер, 21 червня, о 9:30 львівські активісти й депутати зберуться на акцію протесту проти скандальних забудов у місті. Такі рішучі дії спровоковані намірами звести житлові будинки на території Цитаделі».

«Під час акції активісти зведуть символічний концтабір з колючим дротом, а також покажуть, як зводитимуть будинки на місці загибелі тисяч людей. На території Цитаделі у 1941-44 роках був нацистський концтабір «Шталаг-328» для військовополонених. За ці роки через нього пройшли близько 280 тис полонених українців, поляків, бельгійців, французів… Понад 140 тисяч з них загинули від голоду, холоду, розстрілів, штучно розповсюджених епідемічних хвороб, катувань та експериментів над людьми. Впродовж радянського часу територію концтабору у своїх чорних справах використовував КДБ», – поінформував також «Соцпортал».

«7 червня 2018 рокуЛьвівська міська рада 46-ма голосами депутатів змінила цільове призначення ділянки у майже 4 га для будівництва житлових багатоквартирних будинків ТзОВ «Сучасне місто». За інформацією «Youcontrol», проти ТзОВ «Сучасне місто» відкрито п’ять судових проваджень, у тому числі два – кримінальні. Компанія зареєстрована на Кіпрі і займається орендою та перепродажем нерухомості. Має аж двох працівників – директора і бухгалтера», – розповів також «Соцпортал».

«14 червня міський голова Андрій Садовий цю ухвалу ветував і заявив, що будувати житла на території цитаделі не будуть. Для подолання вето міського голови потрібно 42 голоси депутатів, а рішення – знову у порядку денному», – повідомив також «Соцпортал».

«Тому в четвер, 21 червня, активісти збудують перед Ратушею нацистський концтабір «Шталаг-328». Колючий дріт, в’язні, звуки розстрілів – активісти відсторять реалії львівської цитаделі 1941-1944 років. А далі покажуть сьогодення – 7 червня 46 депутатів ЛМР голосують «за» – і концтабір перетворюється у будівельний майданчик! З будівельниками, паспортом об’єкта… Так громада Львова хоче показати, що танцювати, їсти і спати на кістках невинних жертв – це божевілля, яке ми не можемо допустити», – розповів також «Соцпортал».

Як інформував «Щоденний Львів», львів’янка оголосила голодування з приводу забудов.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів