Всеукраїнські «Ігри Героїв» стартують у Львові

12:00 20 червня 2018 р.

Світлина з архіву

Світлина з архіву
Фото: mil.gov.ua

У суботу, 30 червня, на площі біля Оперного театру у Львові розпочнуться Всеукраїнські змагання з функціонального баготоборства «Ігри Героїв».

Про це повідомили в середу, 20 червня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «Львів стане стартом змагань, які складатимуться з декількох етапів. Міжнародний фінал змагань відбудеться у Києві у вересні цього року».

Директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Мирослава Туркало зазначила сьогодні, 20 червня під час прес-конференції: «Ми сподіваємось, що на Львівщині оберуть достойних представників, які змагатимуться у міжнародному фіналі. Важливо, що до нас завітають учасники не лише із Львівщини, а й 12 учасників з інших регіонів України».

«16 ветеранів АТО – спортсменів з різних міст України (Київ, Одеса, Дніпро, Львів, Миколаїв та інші) – змагатимуться у Львові з функціонального багатоборства. Функціональне багатоборство є програмою вправ на силу та витривалість, до складу якої входять переважно добірки аеробних вправ, зарядки та важкої атлетики і функціонального багатоборства», – поінформували також в облдержадміністрації.

Співорганізатор проекту на Львівщині Сергій Романовський розповів: «Це багатофункціональне багатоборство з елементами стронгмену. Змагаються один з одним ветерани, які отримали поранення, на інвалідних візках та з ампутаціями».

Координатор спортивної частини змагань Юрій Слива зазначив: «Ці змагання є дуже важливі для хлопців, оскільки це реабілітація як фізична, так і психологічна. Було б дуже класно якби багато львів’ян прийшли і підтримали, подивились на результати праці хлопців. Це може багатьох мотивувати до руху вперед».

«Окрім ветеранів, свої вміння продемонструють також військовослужбовці Національної академії сухопутних військ та 80-ї аеромобільної бригади. «Ігри Героїв» – спортивні змагання ветеранів з інвалідністю та цивільних людей з інвалідністю. В Україні «Ігри Героїв» були започатковані 21 травня 2016 року проводяться серед ветеранів Збройних сил України, а також цивільних з інвалідністю», – розповіли також в облдержадміністрації.

«Головна мета «Ігор Героїв» – психологічна та фізкультурно-спортивна реабілітація бійців, соціальна адаптація людей з інвалідністю, впровадження та поширення спортивного руху серед молоді, малозахищених та соціально вразливих верств населення. «Ігри Героїв» – волонтерський проект. Підготовкою спортсменів займаються декілька залів по Україні – в Харкові, Києві, Одесі, Миколаєві, Дніпрі, Львові», – повідомили також у прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів