Львівські «Карпати» уникли 11-ї поразки в сезоні

19:15 18 березня 2018 р.

Фото до новини


Фото: twitter.com/FCKarpatyLviv

Мар’ян Швед зрівняв рахунок на 77-й хвилині матчу 24-го туру чемпіонату України з футболу серед команд прем’єр-ліги в Олександрії.

В інформаційному центрі ФК «Карпати» розповіли про їхній сьогоднішній матч:

24-й тур. 18 березня. Олександрія, КСК «Ніка». Похмуро, сніг. -7°С

Арбітр – Володимир Новохатній (Київ).

«Олександрія»: Паньків, Пономар, Цуріков (Шастал, 80), Бухал, Полярус, Гітченко, Пашаєв, Грицук, Старенький (Протасов, 60), Бацула, Банада.

Запасні: Леванідов, Чеботаєв, Бабогло, Кольцов, Гранчар.

Головний тренер – Володимир Шаран.

«Карпати»: Шевченко, Мірошніченко, Нестеров, Лобай, Гуцуляк, Вербний, Ербес, Ді Франко (Голодюк, 83), Карраскаль, М’якушко (Санчес, 75), Швед.
Запасні: Мисак, Федецький, Лебеденко, Кльоц, Кортес.

Головний тренер – Олег Бойчишин.

Голи: Пономар, 70 – Швед, 77.

Попередження: Нестеров, 39, Ербес, 42, Лобай, 66.

Зважаючи на надзвичайно складні погодні умови в Олександрії (та й, зрештою, по всій Україні), тренерському штабу «Карпат» довелося міняти ігрову модель. Леонід Акулінін допомогти команді в цьому поєдинку не міг, тому стояла дилема – кому із форвардів віддати перевагу.

Цілком логічно, що Кортес та Санчес навряд чи зможуть показати свої кращі якості «по коліна» в снігу, тому в атаку відрядили двох креативних хавбеків – Шведа та Мякушка, яким до суворої української зими звикати не доводиться. Підтримку їм мали забезпечити Карраскаль та Ді Франко, які розташувалися на позиціях інсайдів, а центр поля мали пильнувати молодий Вербний та досвідчений Ербес, який дебютував за «Карпати».

Можна також відзначити зміни в обороні – пару центрбеків склали Лобай та Нестеров, які відновилися від ушкоджень. Експериментальна та доволі обережна ігрова модель мала допомогти команді в швидкому переході із оборони в атаку – чи то флангом, чи то по центру. А ще викристалізувати досить непогане взаєморозуміння у плані коротких передач та відкривань.

У першому таймі «Карпати» виглядали модно, стильно та молодіжно. «Олександрія» більш прагматично – з довгими передачами вперед, навісами та боротьбою. Однак, саме гості залишили по собі значно кращі враження. За рахунок технічних Ді Франко та Карраскаля, а також ривкам Шведа і М’якушка господарі мало коли давали собі раду.

Однак дальні штрафні від М’якушка результату не дали. Так само як і фантастичний дриблінг від колумбійця, який, здавалось би, не помічав своїх опонентів. Саме Карраскаль мав ідеальний момент, коли у карній зоні пройшов трьох оборонців, але в момент вирішального удару, «чорно-жовті» встигли підставити рятівну ногу.

Підопічні Володимира Шарана створили дві нагоди: спершу Гітченко пробив вище із доволі зручної позиції, а згодом Старенький не зміг переграти Шевченка із гострого кута. Тож на перерву команди пішли з нулями. Та й поле вже із зеленого перетворилося на біле...

На самому початку тайму другого «Карпати» могли забивати. Мякушко та Карраскаль обігралися, після чого «десятка» сильно пробивав низом, але врятував Паньків. Невдовзі Хорхе в центрі поля пройшов двох і віддав класний пас на хід Шведу – той в боргу не залишився, натомість залишив за своєю спиною ще пару суперників. Але результат той же – Паньків впевнено зіграв у рамці.

«Олександрія» з таким станом речей не погоджувалася і сама провела кілька дуже гострих атак, але Шевченко надійно тримав оборону власних воріт. До того моменту, коли захисники не втримали Гітченка, який виграв повітря і скинув м’яча паралельно до лінії воріт. Піднявши руки в надії на офсайд, Пономар з метру добив круглого головою у сітку – 1:0.

Але радість господарів була не довгою. Вербний із центра поля віддав точну передачу на Шведа, який на швидкості хитнув захисника і з гострого кута пробив у ближню дев'ятку Паньківа – і це вже 1:1.

Останні хвилини видалися надзвичайно нервовими. Спершу Протасов в дуже небезпечній позиції так і не пробив, оскільки його надійно опікали, але у Шведа була можливість куди краща. Йому залишалося лише віддати передачу на абсолютно вільного Санчеса, який спокійно переправив би м’яча у сітку. Але Мар'ян чи то не бачив партнера, чи то хотів сам завершити атаку – словом, нагоду змарнував. Так само як і останню атаку, коли Карраскаль вивів Шведа сам на сам із Паньківим. Із кількох метрів молодий карпатівець пробив... вище. Нічия, хоча це далеко не межа бажань «Карпат» у цій грі...

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів