У Польщі - тонни сміття в лісах і на захищених теренах

23:06 26 березня 2017 р.

Щороку під час весняного прибирання ґміни збирають по кілька десятків тонн сміття, викинутого вздовж доріг

Про це інформує Польське радіо.

У лісах і навіть на теренах, охоплених захистом, лежать тонни сміття. Наприклад, так є в Урочищі Розлоґі неподалік Ґродзіска Мазовєцького. Це європейське місце, куди мігрують дикі птахи, зокрема чорні лелеки, сивки звичайні та журавлі. Сміття особливо добре видно із закінченням зими, коли зникає сніг, а любителі природи починають навідуватися до малодоступних місць.

Так, власне, й було у випадку Урочища Розлоґі, де було виявлено сміттєзвалище зі звичайним побутовим сміттям, а також із відходами фірми, що займається ремонтом електромереж. У цьому випадку вдалося знайти винного, проте інші дуже часто залишаються безкарними.

У боротьбу з особами, які в такий спосіб підкидають сміття, включаються любителі природи, що добровільно патрулюють такі терени і намовляють місцевих мешканців реагувати на кожен такий випадок.

Щороку під час весняного прибирання ґміни збирають по кілька десятків тонн сміття, викинутого вздовж доріг, у лісах та на закинутих теренах. Пересічна ґміна витрачає на це від кількох до кільканадцяти мільйонів злотих.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів