Сьогодні у Турківському районі посадили гектар лісу - ЛОР

23:04 1 квітня 2017 р.

Фото до новини

Керівництво та депутати Львівської обласної ради сьогодні, 1 квітня, долучилися до щорічної акції «Майбутнє лісу у твоїх руках». Лісові культури висадили на площі більше 1 га на території ДП «Боринський лісгосп».

Про це повідомила прес-служба Львівської облради.

Як зауважив голова Львівської облради Олександр Ганущин, вперше цього року з обласного бюджету  виділено кошти на відновлення лісу в розмірі 2,5 млн гривень. Ці кошти розподілені між нашими лісгоспами, в першу чергу гірських територій.

За його словами, також обласна рада планує розглянути програму охорони навколишнього природного середовища. «Окрім основних заходів, у цій програмі частину коштів передбачено на будівництво фабрики з вирощування саджанців з закритою кореневою системою зі сучасними технологіями та відповідним обладнанням. Це дасть змогу отримувати близько 3 млн саджанців щороку, а відтак допоможе відновлювати наш ліс, наші Карпати. Проект зі створення цієї фабрики уже розроблено. Однак він потребує значних коштів. Будемо залучати грантові кошти та з обласного бюджету».

Начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека наголосив, що  при консолідації зусиль обласної ради, Державного агентства лісових ресурсів України і ЛОУЛМГ за декілька років вдасться реалізувати такий важливий проект для збереження наших лісів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів