Лелеки потребують допомоги жителів Львівщини, – ЛОДА

10:45 21 березня 2018 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Оскільки лелеки зараз потерпають від холоду й мають обмежений доступ до кормової бази, виникає потреба у їх підгодівлі.

У прес-службі Львівської облдержадміністрації повідомили сьогодні, 21 березня: «У зв’язку з несприятливими погодними умовами, які становлять загрозу для птахів, екологи просять мешканців Львівщини забезпечити їх охорону та збереження.  Оскільки лелеки зараз потерпають від холоду та мають обмежений доступ до кормової бази, виникає потреба у їх підгодівлі.

«Доцільно постелити сіно/солому біля місць перебування лелек (на відстані 15-20 метрів), на яку викладати корм. Лелеки ковтають їжу цілком, тому краще, щоби їжа була подрібнена (напр., риб'ячі голови чи шматочки м'яса: краще прісноводних риб чи дрібні карасики), субпродукти птахівництва (курячі голови, шийки, серця чи печінку) і тваринництва (яловичина: обрізки, кишки – трохи подрібнені), шматочки курячого або м'яса яловичини, а також поставити ємність з водою», – поінформували також облдержадміністрації

«Обов’язково має бути їжа тваринного походження, до якої можна досипати в помірних кількостях зерно чи висівки. Якщо птахи зовсім ослаблені (тобто такі, які слабо не реагують на людей), то їх потрібно забрати, відігріти і тимчасово розмістити в хлівах або інших господарських будівлях разом із домашніми тваринами. Не будьте байдужими! Допоможіть лелекам!», – закликають в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів