За місяць в Україні має запрацювати Народний трибунал - Парубій

18:32 19 квітня 2017 р.

Фото до новини

Українська громадськість спільно з патріотичними депутатами ініціює створення Народного трибуналу для суду над кривавими очільниками п’ятої колони Москви, якщо влада не спроможна покарати їх.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 19 квітня, під час прес-конференції на тему: «Внутрішня війна - найбільша загроза Українській державі», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив голова секретаріату Конгресу української інтелігенції Львівщини Володимир Парубій.

За його словами, дотепер влада не спромоглася покарати осіб, які винні в загибелі Небесної сотні та розпалюванні ворожнечі в Україні. Причому, активісти вимагають притягнути до відповідальності саме організаторів тих вбивств, хоча вони й не тримали снайперських гвинтівок у руках.

Запрацювати Народний трибунал повинен за місяць.

- Ми зберемо провідних юристів, криміналістів, авторитетних представників громадськості. І ми винесемо свій вирок. Ми підготуємо судовий вирок тим злочинцям, - каже Володимир Парубій.

Також громадськість вимагає від СБУ, Генеральної прокуратури, Міністерства інформаційної політики, Національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення негайно припинити антиукраїнську та антидержавну маніпулятивну пропагандистську діяльність олігархічних засобів інформації і звернути особливу увагу на деструктивну роботу відверто проросійськх ЗМІ, зокрема телеканалів «Інтер», «NewsOne».

Він нагадав, що минулого року в Україні призупинилися активні бойові дії.

- Ми думали, що це – наслідок дій та переговорів дипломатів. А насправді виявилося, що Росія змінила тактику. Вони не зуміли завоювати Україну мілітарною агресією. І зробили акцент на розвал України зсередини. ФСБ Путіна розробило план, за яким намагаються нас розсварити всередині, щоби Україна сама впала до ніг Путіна, - каже Володимир Парубій.

За його словами, минулого року до рук українських активістів потрапив план ФСБ щодо розвалу України і його зіставили з політичними процесами, які відбуваються в нашій країні. З’ясувалося, що вони збігаються.

- Особливо останнім часом з телеекранів не сходять колишні регіонали, яких, на жаль, не покарали вчасно. Більшість центральних телеканалів у руках колишніх регіоналів, які займають антиукраїнські позиції.

Доктор філологічних наук, професор Василь Лизанчук зауважив, що в Україні книжок  українською мовою видають тільки до 30 відсотків. Так само тільки 30 відсотків – телепрограм українською мовою виходить на телебаченні.

- ФМ-радіостанції – це радянсько-російські станції. За винятком 10-15 станцій, які працюють у Львові, - вважає він.

Також Василь Лизанчук вважає неприпустимим, що на українське телебачення запрошують не україномовних ведучих чи навіть відверто проросійських.

- Допускати Анну Герман, Бойка чи Рабіновича, чи десятки інших колишніх регіоналів вести програми – це отруювати національну свідомість українців, - каже професор.

Ореслава Хомик голова ВГО «Союз українок» зазначила, що ми вже розслабилися і не боїмося втратити свою державу. Натомість небезпека втратити є і завжди буде.

- Україна розташована, між заходом і сходом. І багатющі надра землі та розумні голови українців є привабливими для ворога, - каже вона.
На думку голови Львівського обласного відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів, професора Степана Трохимчука, нам зараз не вистачає добрих новин.

- 90 відсотків того, що показує нам «зомбоскринька» - це негативні новини. А потрібно говорити про добре. Якщо будуть говорити про добре, то ми й робити будемо добро. Погане буде саме відпадати, - вважає він.





Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів