Юлія Тимошенко лідирує на замовлення клієнта

23:05 19 березня 2018 р.

Фото до новини

«Із тих українців, хто визначився щодо свого вибору, найбільше проголосували б на парламентських виборах за «Батьківщину», а на президентських – за Юлію Тимошенко», – зазначають у КМІС, який проводив опитування на замовлення невідомого публіці клієнта.

Якби вибори до Верховної Ради відбулись наприкінці лютого цього року, до парламенту пройшли б вісім політичних сил, а найбільшу підтримку виборців отримала б партія "Батьківщина". Такі дані оприлюднив у понеділок, 19 березня, Київський міжнародний інститут соціології. За даними соціологів, 37 відсотків респондентів не визначились, за кого голосували б на парламентських виборах, а 38,3 відсотка - за кого б голосували на виборах президента.

З тих опитаних, котрі визначились, на парламентських виборах 22,5 відсотка віддали б голоси за "Батьківщину". "Далі за рівнем підтримки йдуть Радикальна партія Олега Ляшка (13,7 %), "Опозиційний блок" (12,4 %), партія "За життя" (10,3 %), "Громадянська позиція (9,4 %)", - зазначається на сайті КМІС. Водночас "Блок Петра Порошенка" набрав би понад 6,6 відсотка голосів, "Самопоміч" - шість відсотків, а "Свобода" - 5,8 відсотка. 

Що стосується електоральних симпатій на президентських виборах, то у першому турі більше голосів, ніж інші кандидати, отримала б Юлія Тимошенко - 24,6 відсотка серед тих, хто збирається голосувати і визначився. Далі йдуть, зазначають у КМІС, Олег Ляшко та Анатолій Гриценко з 15,5 відсотка кожен, Петро Порошенко з 9,8 відсотка голосів.

КМІС зазначає, що проводив опитування "на замовлення клієнта" з 5 по 21 лютого 2018 року методом особистого інтерв'ю у всій Україні, крім неконтрольованих урядом територій. Про це повідомила Німецька хвиля

Довіра до соціологічих досліджень у передвиборний період - одна з найбільших проблем як для медіа, так і для реципієнтів - споживачів інформації. На цю тему нещодавно відбулися два засідання громадського прес-центру у Львівському прес-клубі. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів