У президентському кріслі ліпший «дідько лисий», ніж стара скомпрометована еліта, – політолог

13:32 19 лютого 2018 р.

Антоніна Колодій

Антоніна Колодій

На наступних виборах Президента України у 2019 році потрібно вибрати нового політичного лідера, а не того, хто роками належить до так званої еліти. До такого кроку закликала сьогодні виборців політолог Антоніна Колодій, професор, доктор філософських наук, під час засідання Громадського прес-центру «Вибори Президента-2019» у Львівському прес-клубі.

Львівський прес-клуб.
Відео: Львівський прес-клуб

Понад чверть століття Україна тупцює на місці, реформи гальмуються, боротьба з корупцією – вдавана. А громадянам України знову пропонуватимуть голосувати за кандидата, підтримка якого у суспільстві сміхотворна – плюс-мінус 10 відсотків. Політичне безриб’я вигідне провладним елітам, які, змінюючи одна одну, не пропонують Україні прогресивної альтернативи.

Це замкнуте коло непрацюючої системи потрібно рішуче розірвати, переконана професор Антоніна Колодій, навіть якщо би довелося обрати, образно кажучи, «дідька лисого», але не з нинішньої колоди претендентів. Якщо ж українці зроблять старий вибір, то матимуть Кучму-2 з усіма політичними, економічними і соціальними наслідками.

Суспільна пам’ять дуже коротка, і політики постійно користають з цього, маніпулюючи свідомістю громадян. Навіть співак і кандидат фізичних наук Святослав Вакарчук є ліпшим варіантом, ніж ті, хто вже довів свою неспроможність у владі, вважає Антоніна Колодій. Хоча водночас не виключає того, що й висунення у соціологічні президентські рейтинги Святослава Вакарчука також може бути чиєюсь хитрою маніпуляцією.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів