Профільні комісії у Львівській облраді «перекриють кисень» опозиції, – Кізима

16:28 29 травня 2017 р.

Фото до новини

Депутат ЛОР від «Самопомочі» Роман Кізима вважає порушенням прав депутатів пропозицію не розглядати ті питання і пропозиції, які не отримали схвалення профільної комісії. Бо у такий спосіб громадськість ніколи не довідається про позицію опозиційних депутатів.


Відео: Львівський прес-клуб.

Львівський апеляційний окружний суд залишив чинним рішення Львівського окружного адміністративного суду у справі за позовом депутата фракції «Самопоміч» у Львівській облраді, голови комісії з питань антикорупції Романа Кізими до Львівської обласної ради щодо рішення облради про  процедуру ухвалення обласних програм.

 Про це сьогодні, 29 травня,  під час прес-конференції на тему:

«Динаміка в Львівській облраді: загальмовані програми соціально-економічного розвитку, конкурс ДФРР і МТД; шлях впровадження «Електронної Львівщини», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив сам Роман Кізима.

Нагадаємо, що згідно з цією програмою кількість грошей на програмні цілі  повинні вирішувати профільні комісії. Натомість депутат вимагає, щоби на цю процедуру мали вплив всі депутати облради.

З словами Романа Кізими, про рішення апеляційного суду він дізнався випадково. Адже офіційно цього рішення він ще не отримав.

- 11 травня мало відбутися перше засідання апеляційного суду. Цього дня відбувалося засідання сесії облради. Я написав клопотання на ім’я судді з проханням перенести засідання суду. Проте кілька днів тому я випадково дізнався, що суд відбувся без нас і без представника облради. Суд прийняв рішення не задовольняти мої вимоги. Проте ми на цьому не зупинимося, ми   будемо апелювати до Вищого адміністративного суду, - обіцяє депутат облради.

Також напередодні чергового засідання сесії Львівської облради він закликає своїх колег-депутатів з різних фракцій підтримати саме ті правки до регламенту, які розробив він та його колеги з фракції «Самопоміч».

- Завтра знову будуть намагатися вносити зміни до регламенту. На мою думку та думку членів комісії, це не настільки зараз актуально. Адже наш регламент є одним з найкращих у Україні. Тим не менше, комісія на тих 15 зареєстрованих правок напрацювала свої пропозиції. І я закликаю колег підтримувати варіант комісії або не підтримувати взагалі, - каже Роман Кізима.

За його словами, частина правок, які надійшли до комісії, є позитивними. Але за ними приховуються інші, недопустимі.

- Зокрема, позбавляється право меншості висловлювати пропозиції щодо процедурних питань. Також намагаються надати право голові облради створювати робочі групи, в тому числі й з депутатського складу, що є порушенням закону про місцеве самоврядування, де є чітко визначені повноваження голови облради, - перечислює депутат облради те, що, на його думку, порушує закони.

Також він пропонує колегам не підтримувати пропозиції обмежити право передавати свій час для виступу своєму колезі. Адже кожен депутат має хвилину, щоби висловити свою думку. Проте її часто не вистачає  і тоді колеги «скидаються» та віддають одному спікеру свої хвилини, аби він мав можливість сказати та пояснити все, що схоче. Наразі автори пропозиції пропонують обмежити право депутата отримати цю хвилину тільки один раз і тільки від депутата зі своєї фракції.

Крім того, Кізима вважає порушенням прав депутатів не розглядати ті питання та пропозиції, які не отримали схвалення профільної комісії. Бо у такий спосіб громадськість ніколи не довідається про позицію опозиційних депутатів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів