Президент «старої гвардії» може бути сексотом Кремля, – політик у Львові

17:36 20 червня 2018 р.

Фото до новини

«Сексот – це «секретний сотруднік» КГБ. Це не означає, що він отримує там зарплату. Але він постачає інформацію і він точно є на «гачку» Росії», – вважає член політради Української Галицької партії Богдан Панкевич.


Відео: Львівський прес-клуб

Росія не буде втручатися в вибори Президента.України, і вона працюватиме з тим президентом, якого ми виберемо. Тому що всі можливі кандидати на цю посаду, віком від 45 років і старші, є на «гачку» у Кремля. Бо свого часу вони були сексотами. Про таке заявив член політради Української Галицької партії Богдан Панкевич сьогодні, 20 червня, під час засідання громадського прес-центру “Вибори Президента-2019” на тему: “Який Президент потрібен Кремлю, щоб колонізувати Україну?” що відбулося у Львівському прес-клубі.

- Сексот – це “секретний сотруднік” КГБ. Це не означає, що він отримує там зарплату. Але він постачає інформацію і він точно є на «гачку» Росії. Я впевнений, що перші років десять існування Незалежної України всі наші керівники були підконтрольними Росії людьми. А про Кабмін та Верховну Раду взагалі нема мови, - каже Богдан Панкевич.

Водночас, за його словами, патріотизм в Україні настільки наростав, що КГБ вже не могло зупинити цей процес. І спецслужбі залишалося тільки засилати у націоналістичні осередки своїх людей. І всі ці особи все ще знаходяться при владі, і Росія в будь -який момент може підняти свої архіви та шантажувати посадових осіб України, що оприлюднить їх.

- Але якщо прийде сильний кандидат, компетентний, європейських поглядів та настанов, з молодої гвардії віком 45 мінус, ось тоді Росія може почати втручатися, - передбачає Богдан Панкевич.

Зараз, на його думку, в Україні діє стара радянська технологія  - аби тримати суспільство бідним з почуттям загрози і залежності.

- Пенсіонери думають як би вижити. Працездатні українці думають як би заробити якусь копійку або виїхати за кордон. Немає тут розвитку і перспективи розвитку України, - говорить член політради Української Галицької .

З ним погоджується депутат Львівської обласної ради, партія ВО “Батьківщина” Ярослав Качмарик.

- Кремль впливатиме на ту країну, яка має недосконалу політичну систему, яка має низький рівень життя, низький рівень соціального захисту, - каже він.   

На думку заступника голови Львівської територіальної організації партії БПП “Солідарність” Назара Жолобовича, Росія не шукає Президента для України, а шукає працівника, який стане головним лобістом її ідеології в Україні.

- Ми вже мали раніше таких політиків, які розвалили економіку України підписанням різних угод, - зауважив він.

Натомість заступник керівника ЛОО партії “Сила людей” Андрій Баховський вважає, що українцям треба не зважати на думку Росії, а обирати такого Президента, який потрібен Україні.

- Треба, щоби суспільство сформувало заявку на нового лідера, який об’єднає державу. Ставку треба робити не на особу, яка займає президентське крісло. А на те, що має викликати повагу саме це крісло. В багатьох країнах ми бачимо стратегію на багато років вперед. А особа, яка є зараз Президентом, рухається в цьому напрямку. У нас, на жаль, такого не відбувається. У нас кожного разу виписують стратегію країни під того чи іншого Президента, - каже Андрій Баховський.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів