Виконком Львівської міськради затвердив концепцію розвитку електромобільності

13:45 5 січня 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У міськраді запевнили, що вона напрацювала спільно з громадською організацією «Екологічні ініціативи» та експертами у сфері електромобільності концепцію її розвитку.


У прес-службі Львівської міськради повідомили в п’ятницю, 5 січня, що сьогодні на засіданні виконавчого комітету ЛМР прийняли рішення «Про затвердження Концепції розвитку електромобільності Львова». Заступник начальника управління інформаційних технологій Назар Куровець розповів: «Львівська міська рада спільно з громадською організацією «Екологічні ініціативи», з експертами у сфері електромобільності напрацювали концепцію розвитку електромобільності. За даними сервісного центру МВС у Львівській області зареєстровано 90 електромобілів, 80 автомобілів з гібридною установкою».

Чиновник також запевнив: «Ця концепція покликана розвивати Львів як місто з максимальним використанням інноваційних технологій. Основний акцент – на розвиток комунального транспорту, мережі заправних станцій тощо. На основі цієї Концепції будуть створені спеціальні програми. Концепція є основою для подальшої роботи і створення програм, де ми можемо конкретно прописати цілі і завдання, які ми хочемо досягти».

Заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко пояснив: «Ми проговорювали цю Концепцію в багатьох середовищах. Була обрана поетапність роботи, щоб визначити базові показники, пріоритетність і після цього на кожен з коефіцієнтів буде розроблена програма, яка також буде максимально обговорюватись в різних середовищах».

Назар Куровець також зазначив: «Ми планували створити робочу групу, де би входили експерти, мешканці, громадськість, представники Львівської міської ради, науковці, люди, яким цікаво. Завдання цієї групи – координувати впровадження цієї концепції».

Андрій Москаленко уточнив: «Тут мова йде про синергію та співпрацю. Кожен має брати на себе частину зобов’язань, тому ми навмисне розділяємо відповідальність».

У міськраді також розповіли: «Станом на квітень 2017 року згідно з даними Регіонального сервісного центру МВС у Львівській області на обліку у Львові перебувало 90 електромобілів та 80 автомобілів із гібридним силовим агрегатом, у області – 46 електромобілів та 48 автомобілів із гібридним силовим агрегатом відповідно. За даними сайту https://www.plugshare.com у публічному доступі у місті знаходиться 16 зарядних станцій для електромобілів, ще 23 зарядні станції експлуатуються на комерційних засадах. Всі вони перебувають у власності комерційних організацій та використовуються як маркетинговий засіб для залучення клієнтів».

«Загальна кількість електромобілів в Україні на квітень 2017 року складала 2329 одиниць, зарядних станцій – 577 одиниць. Для порівняння, кількість електромобілів у Штутгарті (Німеччина, 610 тисяч мешканців) складає 937 одиниць та зарядних станцій – 320 одиниць, у Осло (650 тисяч мешканців) кількість електромобілів складає 580 одиниць, а кількість зарядних станцій – 1200 одиниць. У Львові понад 150 тисяч транспортних засобів, із них 11 тисяч вантажних, понад 600 автобусів. Щорічно вони споживають понад 250 тисяч тонн пального», – поінформували також у прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів