Венеціанська комісія схвалила український закон

15:28 8 грудня 2017 р.

Фото до новини


Фото: nikorupciji.org

Експерти рекомендували «видовжити» перехідний період для імплементації мовної статті.

Венеційська комісія нарешті ухвалила рішення щодо скандальної «мовної» статті закону «Про освіту». Загалом її експерти не підтримали звинувачення з боку Угорщини. В міністерстві освіти і науки України запевнили: «Комісія прийняла аргументацію української сторони щодо закидів, ніби мовна стаття Закону «Про освіту» звужує права представників національних меншин».
Щоправда, Венеційська комісія рекомендувала Україні «видовжити» перехідний період для імплементації мовної статті закону про освіту. Наразі у ньому зазначено, що повноцінно в силу мовна стаття має вступити у 2020 році, але міністерство освіти і науки України погодилось подовжити цей період.
«Комісія також підкреслила, що Україна має максимально широко використати можливості пункту 4 статті 7, що МОН  і планує зробити», – зазначено також у повідомленні міністерства освіти і науки України.
У ньому також наголосили, що найголовніша теза висновку полягає в тому, що стаття 7 є рамковою та підлягає подальшій деталізації, зокрема, у Законі «Про загальну середню освіту». У міністерстві освіти запевнили: «Ми цілком згодні з цим твердженням. Спільно з національними громадами МОН працюватиме над подальшою розробкою різних підходів до навчання меншин, з урахуванням їхніх освітніх потреб. Основна ціль – забезпечити достатній рівень володіння як державною, так і рідною мовами», – кажуть у міністерстві освіти.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів