Обласна комісія не рекомендує допускати до навчання невакцинованих від кору дітей

18:55 15 січня 2018 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

В облдержадміністрації запевнили: «Охоплення вакцинацією від кору дітей на Львівщині складає 80%».

Директор департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ірина Микичак повідомила в понеділок, 15 січня, під час брифінгу, що сьогодні на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій прийняли рішення, згідно з яким з 22 січня, «опісля канікул у тих закладах, де є зареєстровані випадки захворюваності на кір, рекомендовано обмежити відвідування дітей, які не були вакцинованими, до шкіл та дитячих садочків». За її словами, «на даний момент, охоплення вакцинацією від кору дітей на Львівщині складає 80%».

Про це повідомили сьогодні, 15 січня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також поінформували: «У Львівській області зареєстрували 84 випадки кору, з яких – 56 у дітей,  у Пустомитівському, Городоцькому, Жовківському, Золочівському, Буському та Сколівському районах та у місті Львові, де кількість хворих становить 61 особу».

«Департамент охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації закликає мешканців Львівської області не нехтувати безпекою та здоров’ям та робити вакцинацію від кору. Адже вакцинація – найосновніший метод попередження профілактики і насамперед профілактики ускладнень. Загроза кору є не у самій хворобі, але в ускладненнях, а особливо це стосується дорослих», – зазначили в облдержадміністрації

«Станом на сьогодні, у Львівській області є 56 тисяч доз вакцини, більшість з яких знаходиться у медичних закладах», – наголосила Ірина Микичак.

«Кір – це інфекційне захворювання , яке є високонтактним. Перебіг епідемій характеризується тим, що вони є хвилеподібними. Останнє серйозне зростання зафіксували у 2017 році. Кір – інфекція керована. На її рівень її захворюваності можна впливати вакцинацією. Хвороба не має специфічного лікування, оскільки це інфекція дитячого віку. Відтак, до неї застосовують симптоматичне лікування», – повідомили також у прес-службі Львівської облдержадміністрації

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів