Міноборони розглядає питання про розширення львівської військової академії

17:18 19 липня 2017 р.

Фото до новини


Фото: asv.gov.ua

Степан Полторак представив проект постанови Кабінету міністрів України про реорганізацію військово-навчальних підрозділів вищих навчальних закладів.

Сьогодні, 19 липня, під час засідання уряду міністр оборони України, генерал армії України Степан Полторак, представив проект постанови Кабінету міністрів України про реорганізацію військово-навчальних підрозділів вищих навчальних закладів, розроблений з метою оптимізації мережі військово-навчальних підрозділів вищих навчальних закладів та необхідний для збільшення обсягів підготовки офіцерів для Збройних Сил України. Зокрема, цим проектом передбачається реорганізація факультету військової підготовки Національно технічного університету «Харківський політехнічний інститут» шляхом перетворення його в «Інститут танкових військ» зазначеного університету.

Степан Полторак запевнив: «Ця постанова уряду жодним чином не впливає на рівень, статус, набір та фінансування Національної академії сухопутних військ» 

Окрім цього, очільник вітчизняного оборонного відомства повідомив, що у міністерстві оборони сьогодні розглядається питання щодо відкриття ліцею в Червонограді. Також, в рамках реорганізації, подальшої долі факультету Кам’янець-Подільського національного університету та можливості його передачі до складу Національної академії сухопутних військ.

Міністр оборони вважає: «Таке рішення дасть можливість якісно готувати танкістів та офіцерів для Збройних Сил України». 

Про це повідомили сьогодні, 19 липня, на «Урядовому порталі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів