Міністр оборони відкрив на Львівщині потужний центр імітаційного моделювання

16:45 15 вересня 2017 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Степан Полторак запевнив, що центр імітаційного моделювання на Міжнародному центрі миротворчості та безпеки забезпечуватиме якісну підготовку армії до нових викликів в сучасних умовах.

У п’ятницю, 15 вересня, міністр оборони України, генерал армії України Степан Полторак, взяв під час робочої поїздки на Львівщину участь у відкритті Центру імітаційного моделювання на Міжнародному центрі миротворчості та безпеки. Керівниу військового відомства зазначив при цьому: «Одним із головних завдань, щодо реформування, яке стоїть перед Збройними Силами України – це створення інфраструктури, яка забезпечуватиме якісну підготовку армії до нових викликів в сучасних умовах. Мета реформування Збройних Сил України – це професіоналізація, яка практично неможлива без гарно підготовленої, інфраструктури і навчально-матеріальної бази». 

Міністр також наголосив: «Центр імітаційного моделювання бойових дій вже почав працювати в ході проведення українсько-американських командно-штабних навчань «Rapid Trident-2017», які зараз проходять в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки. Центр є одним із найпотужніших в Східній Європі. На його базі будуть проходити підготовку підрозділи, штаби, органи управління Збройних Сил України, а також наші закордонні партнери».

Степан Полторак також запевнив: «З початку збройної агресії Росії проти України Збройні Сили активно розпочинали здійснювати підготовку за стандартами Альянсу. Наприкінці минулого й на початку цього року ми перейшли на новий формат співпраці з нашими закордонними партнерами і приступили до підготовки підрозділів, штабів і органів управління. Центр імітаційного моделювання унікальний тим, що в ході планування прийняття рішення, організація, та виконання контролю проведення навчань, відбувається залучення командирів різних ланок».

Про це повідомили сьогодні, 15 вересня, в прес-службі міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів