Львівські курсанти навчаються долати перешкоди

15:00 15 червня 2018 р.

Фото до новини


Фото: asv.gov.ua

Курсанти-третьокурсники факультету бойового застосування військ Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на практиці відпрацювали під час польового виходу одну з найскладніших тем – подолання водної перешкоди.

Про це повідомили в п’ятницю, 15 червня, у львівській Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, де також розповіли: «Напередодні заняття вони підготували бойові машини до виконання вправи та перевірили їх герметичність за допомогою так званої «замочки». А вже наступного дня під керівництвом досвідчених науково-педагогічних працівників юнаки подолали майже 150-метрову водну перешкоду».

Керівник заняття, старший викладач кафедри водіння бойових броньованих машин та автомобілів, підполковник Сергій Степанов,зазначив: «Для отримання курсантом допуску до виконання вправи йому необхідно опанувати значний теоретичний курс, пройти підготовку на тренажерах, а також мати практичний наїзд не менше 70 кілометрів. Звичайно, відчувається, що курсанти хвилюються. Втім, маючи за плечима необхідні знання й практичні навички, вони досить успішно виконують поставлене завдання. Загалом за час цього польового виходу цю вправу мають виконати курсанти одинадцяти навчальних груп».

Заступник командира взводу молодший сержант Сергій Стратійчук, розповів: «Емоції, як кажуть, зашкалюють. Зовсім інші відчуття, ніж після подолання своїх перших кілометрів суходолом. Навіть невеличка помилка може призвести до серйозних наслідків. Тому й необхідна неабияка зосередженість та впевненість у своїх діях, яку ми отримали завдяки нашим викладачам».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів