Львів долучиться до тижня мобільності всьоме

09:15 16 вересня 2017 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У міськраді запевнили: «У суботу о 13.00 розпочнеться велоквест, а в неділю – «Велозабави».

У суботу, 16 вересня, у Львові розпочнеться Європейський тиждень мобільності», який щороку святкують у понад п’ять тисяч міст Європи, щоб показати, що використання приватних автомобілів потрібно зменшувати, натомість розвиваючи різноманітні альтернативні способи пересування містом, такі як громадський транспорт, велосипед, піший рух та методи їх поєднання. Про це повідомили сьогодні, 15 вересня в прес-службі Львівської міськради, де також поінформували: «Щороку «Європейський тиждень мобільності» проводиться у певній тематиці. Цьогорічна тема – «Екологічна, доступна та розумна мобільність», а слоган –  «Разом – ефективніше».

Координатор «Європейського тижня мобільності» Орест Олеськів зазначив: «Використовуючи транспорт спільного користування, ми можемо знизити наші витрати та зменшити наш екологічний слід. Спільне користування також дозволяє нам краще поєднувати різні види транспорту. Їхати в авто, на громадському транспорті, на велосипеді – це все можливо з спільним користуванням. Львів уже всьоме доєднається до цієї загальноєвропейської ініціативи з різноманітними заходами, які популяризуватимуть сталу мобільність».

У міськраді поінформували також: «З 22 серпня до 22 вересня триває конкурс статей на велотематику від «Вікіпедія Україна». Кожен охочий може долучитися до написання статей у «Вікіпедії», таким чином покращивши доступність інформації на велотему. Кращі дописувачі будуть нагороджені призами від організаторів. До європейського тижня мобільності 14 та 16 вересня також відбудеться підрахунок велосипедистів на основних перехрестях міста. Підрахунок організовує ГО «Львівська асоціація велосипедистів» та ЛКП «Львівавтодор». Дані підуть в основу транспортної моделі Львова».

 «Від 16 до 22 вересня система громадського велопрокату Некстбайк організовує тиждень інформування про роботу велопрокату. Поруч в станціями велопрокату можна буде отримати консультацію як зареєструватись та скористатись прокатом. Також, у цей тиждень кожен охочий зможе скористуватись знижкою на разову поїздку на велосипеді та перевірити переваги такої системи транспорту», – поінформували також у міськраді.

«Традиційно 16-17 вересня до Європейського тижня мобільності у парку імені івана Франка відбудуться «Дитячі велозабави» від клубу велосипедного туризму «Колесо вітрів». У суботу о 13.00 розпочнеться велоквест, а у неділю – «Велозабави», які включають конкурси, вікторини та міні-змагання. Для участі потрібно попередньо зареєструватися», – запевнили також у міськраді.

«У «Lem Station» 17 вересня о 18:00 розпочнеться публічна дискусія за участі транспортних експертів Львова на тему: «Екологічна, доступна та розумна мобільність у Львові: можливості та перешкоди». На дискусію запрошуються усі охочі, щоб обговорити можливі шляхи покращення транспортної ситуації у Львові», – поінформували також у міськраді.

«20 вересня відбудеться осінній день «Велосипедом на роботу», коли усіх мешканців закликають сісти на велосипед та спробувати пересуватись по місту у справах на двоколісному транспорті. О 8.30 на площі Ринок буде організовано велосніданок, де велосипедисти зможуть поспілкуватись, випити гарячі напої та скуштувати смаколики. А о 18:30 з площі Ринок відбудеться виїзд на велопікнік у парку Знесіння», – запевнили також у міськрадія

«На Європейський тиждень мобільності водіїв, які оплатили за паркування на офіційних парковках Львова, закликатимуть зберігати чеки за паркування та взяти участь у конкурсі. У четвер, 21 вересня о 18:30, у великій сесійні залі відбудеться розіграш місячних абонементів на проїзд в електротранспорті та на користування громадським велопрокатом Некстбайк. Для участі в конкурсі водії повинні прийти на розіграш з чеками за паркування», – поінформували також у Львівській міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів