14 львівських шкіл готуватимуть ІТ-фахівців

13:35 9 березня 2017 р.

У п’ятницю на вулиці Замарстинівській презентуаптимуть інноваційний навчальний комплекс «ІТ-освіта».

Про це повідомили сьогодні, 9 березня, у Львівській міськраді, де також поінформували: «Створення комплексу ініціював вищий навчальний заклад «Комп’ютерна Академія ШАГ». До його складу ввійшло 14 шкіл Львова. Церемонія презентації Комплексу відбудеться 10 березня в актовому залі академії на вулиці Замарстинівській, 83а».

«За словами організаторів, комплекс створюється з метою проведення навчально-виховної роботи та формування і реалізації змісту освіти у системі підготовки фахівців для ІТ-індустрії, яка у Львові визначена однією із пріоритетних. Учні шкіл, які входять в комплекс, навчатимуться за дворічною навчальною програмою, яка охоплює основи програмування, веб-технології, основи робототехніки, сучасних інформаційних технологій, англійську мову, риторику та критичне мислення», – розповіли також у ЛМР.

«Як повідомили в адміністрації вищого навчального закладу «Комп’ютерної академії ШАГ», курси є факультативом – кожен учень має право відвідувати чи не відвідувати навчання. Заняття проводитимуться у форматі коворкінгу», – зазначено також у повідомленні ЛМР.

«У програмі – проектна робота у складі команд з фінальною презентацією результатів по завершенню кожного семестру. Кураторами інноваційно навчального комплексу «ІТ-освіта» будуть відомі українські компанії ІТ-індустрії – «SoftServe» та «EPAM», – розповіли також у ЛМР.

В адміністрації «Комп’ютерної академії ШАГ» запевнили:  «Попит на розвиток ІТ в школах був як серед навчальних закладів, так і серед ІТ-компаній. В один момент пазли склалися і проект вдалося розвинути».

«До складу координаційної ради комплексу, крім представників навчальних закладів, ввійшли представники міськради Львова та ІТ-компаній. Учасниками комплексу є вищий навчальний заклад «Комп’ютерна Академія «ШАГ» та загальноосвітні навчальні заклади Львова – НВК «Школа-гімназія «Сихівська», ЛНВК імені Василя Стуса «спеціалізована школа І ступеня – гімназія міжнародних відносин», загальноосвітня школа «Берегиня» й загальноосвітні школи № 2, №5, №13, №29, №32, №49, №65, №66, №78, №81 та №96 Львова)», – повідомили також сьогодні, 9 березня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів