Українець із Канади подарував львівській лікарні обладнання на понад 10 мільйонів гривень

14:15 21 липня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

«ПриватБанк» та благодійний фонд «Допомагати просто!» передали міській дитячій клінічні лікарні Львова УЗД апарат експертного класу «Toshiba» вартістю 1,8 млн. гривень.

У Львівській міськраді повідомили сьогодні, 21 липня: «Міський голова Львова Андрій Садовий подякував у відеозверненні меценатам, які надають допомогу міським лікарням. Зокрема, згадав Джеймса Темертея, який надав для дитячої лікарні обладнання на понад 10 мільйонів гривень, а також фонд «Допомагати просто» ПриватБанку, який закупив для цієї ж лікарні обладнання на майже два мільйони гривень.

Андрій Садовий заявив: «Я, на жаль, не так часто використовую свої звернення для подяки тим людям та організаціям, які роблять важливі справи для міста. Але сьогодні скористаюсь цією можливістю, аби висловити вдячність таким людям. Зокрема – Джеймсу-Костянтину Темертею, громадянину Канади, який подарував нашій дитячій клінічній лікарні на Пилипа Орлика обладнання на 10 мільйонів гривень. Це, зокрема, критично необхідне обладнання для нейрохірургічної операційної. Цього тижня ми також отримали в подарунок від благодійного фонду «Допомагати просто» державного ПриватБанку апарат УЗД експертного класу вартістю майже два мільйони гривень».

У міськраді також нагадали: «Торік на покращення матеріально-технічної бази медичних закладів інвестовано 91,2 млн. гривень. З них 9,8 млн. – позабюджетні надходження. Це найбільша сума за всі попередні роки.  Зокрема, вісім одиниць надсучасних спеціалізованих приладів, більшості з яких немає в медичних закладах Львова і Львівської області, використовується в щоденній роботі нейрохірургічного відділення дитячої лікарні завдяки фонду Джеймса Темертея».

У ЛМР також поінформували: «Нейрохірургічне відділення міської дитячої клінічної лікарні отримало низку спеціалізованого медичного обладнання, яке дало змогу укомплектувати операційну на рівні передових світових клінік. Обладнання, загальною вартістю понад 10 мільйонів гривень, для львівських нейрохірургів передали канадські меценати українського походження у рамках співпраці «SickKids Hospital» (Торонто) з дитячою клінічною лікарнею Львова».

«ПриватБанк» та благодійний фонд «Допомагати просто!» передали міській дитячій клінічні лікарні Львова УЗД апарат експертного класу «Toshiba» вартістю 1,8 млн. гривень», – повідомили також сьогодні, 21 липня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів