Половина автівок швидкої допомоги на Львівщині перебуває в жахливому стані, – інженер

16:00 21 вересня 2017 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки громадської організації «Варта 1» в інтернет-мережі «Facebook»

Провідний інженер АСУ Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Дмитро Черенков поширив у соцмережі відкрите звернення.

У «Відкритому зверненні до генерального директора Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимира Похмурського» йдеться:
«Шановний Володимире Васильовичу, Ви знаєте, що на Львівський швидкій допомозі деколи виникають такі ситуації, коли до високопоставленого держслужбовця (або його родича) приїжджає бригада на старій вбитій машині. Цей держслужбовець скаржиться керівництву: «А чому до мене приїхала така машина, що я ледь не вмер в ній?».
Дмитро Черенков також повідомив: «Керівництво починає питати своїх підлеглих, а чому таку машину відправили? А підлеглі кажуть: «У нас –всього близько 30 машин, які на ходу, з них половина – це старі газелі, які в жахливому стані, і що в той час викликів було багато і інших вільних машин не було, і добре, що ця машина взагалі приїхала на виклик вчасно».
Інженер також зазначив: «Але, скоріш за все, крайнім буде диспетчер, якій відправив цю машину, і ризикує отримати покарання. Після цього, керівництво доповідає, що більше такого не повториться, але це повторюється, і чим далі тим частіше, тому що проблеми не вирішуються. Тому що, це совковий підхід, якому ми повинні сказати остаточне прощавай».
Відтак, Дмитро Черенков закликає: «Пропоную Вам як керівнику проєвропейської орієнтації сказати правду і проінформувати народних обранців і журналістів про важливі проблеми в центрі екстреної медицини, від вирішення яких залежить оперативність і якість обслуговування львів'ян і жителів області, розповісти про реальний стан речей, показати їм фотографії цих 30 львівських машин, які вони, в якому вони стані, яке в них медичне обладнання, скільки того обладнання потребує ремонту, яка комплектація медикаментами, і яке навантаження на кожну бригаду. І тільки тоді вже можна буде планувати позитивні зрушення. Тільки тоді, коли ті народні обранці будуть розуміти ситуацію, будуть розуміти, чому до них приїхала така стара і вбита машина, вони почнуть над тим працювати».
«Для того, щоб проблеми вирішувати, треба про них знати, і їх розуміти. З повагою, провідний інженер АСУ Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Дмитро Черенков», – йдеться також у відкритому зверненні, опублікованому на сторінці Львівського обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів