Медики зареєстрували на Львівщині спалах кору

11:48 15 січня 2018 р.

Фото до новини


Фото: cpmsd3.kiev.ua

Медики зафіксували цього року на Львівщині 75 звернень із клінічними ознаками кору.

У департаменті охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації повідомили в понеділок: «На сьогодні, 15 січня 2018 року, у Львівській області зареєстровано спалах кору. Як повідомлялося раніше, впродовж 2017 року було діагностовано 114 випадків, з них 50 в грудні минулого року. За два тижні 2018 року вже фіксується 75 звернень з клінічними ознаками кору».

Вакцинація проти кору у 2017 році склала у Львівській області 75%. На даний момент проводиться вакцинація дітей віком один рік і шість років, а також дітей, які з певних причин не були щеплені своєчасно», – поінформували також в облдержадміністрації.

«Нагадаємо, якщо дитині розпочали вакцинацію проти кору у віці старше 6 років, вона повинна отримати дві дози з інтервалом один місяць. Дорослим (до 30 років) рекомендовано ввести одну дозу вакцини проти кору.   При контакті з хворим на кір з метою профілактики нещепленим особам проводять вакцинацію в термін не пізніше 72 годин з моменту останнього контакту. В подальшому можливе введення лише простого людського імуноглобуліну з метою зниження ризику інфікування.    Оскільки контагіозність кору становить 99%, вакцинація є єдиним дієвим засобом профілактики. Вакциною проти кору європейської якості забезпечені всі заклади охорони здоров’я області в повному обсязі», – повідомили також у департаменті охорони здоров’я Львівської облдержадміністраці.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів