Медики з Канади лікуватимуть у Львові дітей

17:28 18 червня 2018 р.

Фото до новини

У міськраді запевнили: «Канадські лікарі вчергове приїхали до Львова, щоб консультувати та оперувати маленьких українців».

Про це повідомили в понеділок, 18 червня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Делегація провідних фахівців з Канади – нейрохірурги, неонатологи та невропатологи – перебуватиме у Львові до 21 червня. За цей час лікарі проведуть понад 50 консультацій та виконають вісім операцій дітям з різних куточків України. А в дитячу лікарню приїдуть нейрохірурги з Києва та сусідніх областей, щоб спостерігати за унікальними операціями. Візит лікарів з Канади відбувається в межах співпраці між «SickKids Hospital» (Торонто, Канада) та Міською дитячою клінічною лікарнею Львова».

Начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб зазначив під час брифінгу: «Хочу подякувати нашим колегам з Канади, які вже не перший рік приїжджають до нас, щоб поділитися своїми знаннями, передати свій досвід і допомогти тим дітям, яким ми поки що допомогти не можемо. Дуже важливо є створити належні умови роботи лікарям і відповідно, лікування пацієнтам, щоби наші кращі лікарі не виїжджали за кордон».

Володимир Зуб запевнив: «Для того, щоби створювати належні умови і давати можливість розвиватися нашим лікарям, за останні роки в цій дитячій лікарні, зокрема, було створено сім нових відділень, у тому числі відділення дитячої нейрохірургії. І коли ми це відділення створювали, ми поставили за мету бути одним з найкращих відділень дитячої нейрохірургії в Україні, і точно кращим відділенням в Західній Україні. І мені здається, що ми наближаємося до цієї мети».

Начальник управління охорони здоров’я ЛМР також розповів: «Сьогодні в нашій нейрохірургії робляться такі операції, які в Західному регіоні для дітей не виконуються. Але без допомоги наших колег з Канади, зокрема доктора Джеймса Рутки, ми би ще довго цієї мети досягали. І також – без підтримки фонду Темертея, який минулого року надав нам дуже багато сучасного обладнання для оснащення нейрохірургічної операційної. Тому велике дякую від усієї львівської громади, від усіх наших здорових і, на жаль, хворих дітей за те, що ви є, що приїжджаєте до нас, допомагаєте нам, передаєте свої знання і даєте можливість нам бути кращими».

Більше подробиць – на сайті ЛМР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів