Медики львівського військового шпиталю допомогли цьогоріч понад 6,5 тисячі пацієнтам

18:00 25 травня 2017 р.

Фото до новини


Фото: Володимир Скоростецький

У районі проведення АТО також продовжують діяти 66-й мобільний військовий госпіталь, який є структурним підрозділом Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, а також його автосанітарна рота.

Полковник Володимир Скоростецький зі Західного регіонального медіа-центру міністерства оборони повідомив сьогодні, 25 травня, «Щоденному Львову»: «Від початку 2017 року Військово-медичний клінічний центр Західного регіону пролікував понад 6,5 тисяч пацієнтів. З них близько чотирьох тисяч – діючі військовослужбовці. А від початку АТО, за даними лікарів Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, 3000 військовослужбовців отримали допомогу хірургічного профілю безпосередньо у районі бойових дій. Про це під час брифінгу для журналістів повідомили керівник Військово-медичного клінічного центру Західного регіону полковник медичної служби Іван Гайда та головний хірург регіону полковник медслужби Іван Богдан». 

«Також було зазначено, що упродовж нещодавнього періоду з військового госпіталю та лікарні імені Мечнікова міста Дніпра було прийнято два спеціалізованих рейси літака АН-26 «Віта» із пораненими бійцями АТО із трьома десятками солдатів та офіцерів, які отримали поранення та бойові травми під час боїв на сході. Зараз, частина з них продовжує лікування та реабілітацію у Львові. Стан усіх пацієнтів стабільний», – поінформував також полковник.

«У районі проведення АТО також продовжують діяти 66-й мобільний військовий госпіталь, який є структурним підрозділом Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, а також його автосанітарна рота. У районі відповідальності Військово-медичного клінічного центру Західного регіону екіпажі швидкої допомоги та медичні бригади чергують для постійного супроводу і надання медичної допомоги учасникам польових занять на військових полігонах», – розповів також Володимир Скоростецький

Натомість полковник медслужби Іван Гайда повідомив: «Нещодавно, у рамках робочої поїздки до України Військово-медичний клінічний центр Західного регіону у Львові відвідала регіональний директор Агентства США з Міжнародного Розвитку («USAID») в Україні, Білорусі та Молдові Сьюзан Фріц. У фокусі її уваги була співпраця в контексті розвитку галузі відновлювального лікування. І, хоча ми не маємо поки офіційного звіту по візиту іноземного високопосадовця, можемо з впевненістю стверджувати, що співпраця в частині професійної підготовки і розвитку нашого персоналу триватиме».

Керівник  Військово-медичного клінічного центру Західного регіону також запевнив, що лікарі реабілітологи продовжуватимуть брати участь у навчанні за кордоном, або ж закордонні фахівці передаватимуть свій досвід нашим лікарям в Україні у рамках програм «USAID». До того ж, з початком бойових дій, виникла потреба для підготовки лікарів унікальних спеціальностей.

Зокрема, ерготерапевтів, перший  набір яких здійснили профільні вищі навчальні заклади в минулому році. Оскільки Військово-медичний клінічний центр Західного регіону спеціалізується на реабілітації пацієнтів зі спинальними травмами, у рамках лікувальної програми застосовуються методи ерготерапії, спрямовані на допомогу пораненим бійцям АТО, прикутих до інвалідних візків, адаптуватися в повсякденному житті й сприяючих розвитку, відновленню й підтримці необхідних побутових навичок і дій. 

Крім того, Військово-медичний клінічний центр Західного регіону продовжує підготовку власного персоналу, військовослужбовців та медпрацівників підрозділів військових частин у сфері тактичної медицини. Адже лікувальний заклад має міжнародну акредитацію і уповноважений готувати та сертифіквати фахівців тактичної медицини.

Окремо зазначалося під час брифінгу, що пацієнти Військово-медичного клінічного центру Західного регіону забезпечені усім необхідним для лікування. Проблемний момент, який має бути вирішений на рівні держави – закупівля окремих високовартісних імунологічних препаратів, що виробляються поза межами України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів