Львів’яни можуть перевірити своє здоров’я просто неба

16:30 29 травня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

З 29 травня до 12 червня у спеціальних наметових містечках поряд з медичними закладами у кожному мікрорайоні міста львів’яни можуть отримати консультації спеціалістів, пройти медичне обстеження і навчитись надавати домедичну допомогу.

Про це повідомили сьогодні, 29 травня, у Львівській міськраді, де також поінформували: «Також три суботи поспіль біля міської дитячої лікарні чекають найменших пацієнтів. Перевірити своє здоров’я усіх охочих закликають у межах профілактичних акцій «Здорове місто».

«Управління охорони здоров’я Львівської міської ради спільно з департаментом охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації та кампанією «Здорове місто» проводить традиційну профілактичну акцію «Здорове місто», мета якої – зберегти і покращити здоров’я львів’ян, пояснюючи, що рання діагностика хвороби і своєчасне лікування запобігає смертельним ускладненням. З 11.00 до 16.00 львів’ян консультуватимуть терапевт, кардіолог, ендокринолог, мамолог, сімейний лікар, педіатр та інші», – розповіли також у міськраді.

«Усі охочі зможуть пройти обстеження на мобільному флюорографі, виміряти артеріальний тиск, визначити індекс маси тіла, перевірити зір, виміряти рівень глюкози в крові, пройти електрокардіографічне дослідження, УЗД молочних залоз, мамографію тощо. Під час акції мешканці також зможуть отримати друковані інформаційні матеріали щодо профілактики найбільш небезпечних недуг», – запевнили також у міськраді.

Медичні наметові містечка облаштують у 10 локаціях, зокрема – й у віддалених куточках міста:

29 травня – на території 2-го поліклінічного відділення 1-ї міської клінічної лікарні (на вулиці Мазепи, 25);

30 травня – на території амбулаторії сімейної медицини 6-ї міської поліклініки (на вулиці Тракт  Глинянський, 154);

31 травня – на території 3-ї міської поліклініки (на вулиці Повітряній, 99);

1 червня – на території амбулаторії сімейної медицини 5-ї міської поліклініки (селище Рудно);

2 червня – на території 2-го поліклінічного відділення 6-ї міської поліклініки (Винники);

6 червня – на території амбулаторії сімейної медицини №1 третьої міської поліклініки (на вулиці Величковського);

7 червня – на території 6-ї міської поліклініки (на вулиці Медової Печери, 1);

8 червня – на території 4-ї міської поліклініки (на проспекті Червоної Калини, 68)

9 червня – на території 5-ї міської поліклініки (на вулиці Виговського, 32)

12 червня – на території 2-ї міської поліклініки (на вулиці Симоненка, 4).

«Також  три суботи поспіль – 27 травня, 3 та 10 червня з 09:00 до 13:00  на базі міської дитячої клінічної лікарні (на вулиці Орлика, 4) безкоштовно обстежуватимуть дітей: УЗД внутрішніх органів, УЗД кульшових суглобів, діагностика захворювань шкіри, скринінг слуху у новонароджених, консультації ортопеда-травматолога, невролога, отоларинголога, дерматолога, педіатра. За словами головного лікаря 1-ї міської клінічної лікарні Джемми Джафарової, зранку обстеження у медичному містечку пройшли вже понад 500 осіб.

Він також запевнив:  «Тут працює дуже широкий спектр лікарів. Якщо буде виявлено відхилення від норми, то рекомендуємо звернутися у поліклініку для повноцінного обстеження і отримання рекомендацій щодо лікування. Адже вчасне звернення за допомогою зберігає здоров’я і життя».

Про це повідомили сьогодні, 29 травня, в прес-службі Львівської міськради, де також нагадали: «Торік у межах профілактичних акцій обстежили близько 14 тисяч осіб, серед яких у 16% виявили відхилення від норми, а це понад дві тисячі мешканців».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів